جرج و امل کلونی با کمک مالی و پشتیبانی فنی شرکت فناوری گوگل پروژه ای را برای تحصیل و آموزش به کودکان پناهجوی سوری در لبنان راه می اندازند.
غول فناوری گوگل در این پروژه به «بنیاد کلونی برای عدالت» یک میلیون دلار اعانه داده است. بنیاد کلونی یکی از ۵۱ شرکت در گوشه و کنار جهان است که قرار است در نشستی برای رسیدگی به بحران پناهجویان، به میزبانی باراک اوباما شرکت کنند.
در برنامه امسال مجمع عمومی دو نشست عمده درباره بحران پناهجویان و اسکان آنان، یکی به میزبانی باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا با حضور شرکتهای خصوصی، و دیگری به ابتکار سازمان ملل متحد به همین موضوع اختصاص دارد.
رهبران جهان در حالی نطق مجمع عمومی خود را به این امر اختصاص دادهاند که کمپانیهای قدر و بانفوذ خصوصی بیکار ننشسته و این فرصت را برای پیشبرد سریع و ارائه راهکارهای عملی مغتنم شمردهاند.
بنیاد کلونی را امل و جرج کلونی تاسیس کردهاند؛ که یکی وکیل شناختهشده حقوق بشر و دیگری ستاره سینما است. آنان از مجمع عمومی سازمان ملل متحد و توجه جهانی به آن و همچنین تمایل باراک اوباما به باقی گذاشتن میراثی ماندگار، به عنوان فرصتی یگانه برای پیشبرد این پروژه استفاده کردهاند.
رویا سلیمانی مدیر ارتباطات گوگل در گفتوگو با صدای آمریکا میگوید: «گوگل در واقع از توجه جهانی به کاخ سفید در مجمع عمومی به عنوان صحنهای برای اعلام پروژه خود و همکاری با ۵۰ کمپانی برای حمایت از پناهجویان استفاده میکند.»
گوگل، غول دنیای فناوری از سپتامبر گذشته تا به حال از طریق فراخوان جهانی و داوطلب شدن در پرداخت پول، ۱۶ و نیم میلیون دلار جمع کرده و تمام آن را به ارائه کمکهای فوری انسانی به پناهجویان و آوارگان جنگ، آموزش و تحصیل کودکان اختصاص داده است.
سلیمانی میگوید گوگل به عنوان یک شرکت خصوصی بررسی میکند که در بحرانهای انسانی جهان در کوتاهترین زمان ممکن قادر به انجام کدام کار ویژه است و اهمیت کار وقتی بیشتر میشود که همه از طولانی بودن روند تصمیمگیری و عمل دولتهای جهان آگاهند.
خانم سلیمانی میگوید: «ما از همان اول با پنج شریک از جمله پزشکان بدون مرز و آژانس پناهندگان سازمان ملل کارمان را شروع کردیم و علاوه بر اختصاص بودجه ۱۰۰ میلیون دلاری به موسسات خیریه در سرتاسر جهان، کارمندان این شرکت سالانه بیش از ۲۰۰ هزار ساعت را به کارهای داوطلبانه اختصاص دادهاند.»
مدیر ارتباطات گوگل به صدای آمریکا گفت ابتکار این شرکت در کمک به پناهجویان از آنجا نشأت گرفت که این شرکت در سپتامبر گذشته با سیل جستوجوی کاربرانی مواجه شد که به دنبال بهترین راه کمک به پناهجویان بودند و تصمیم گرفت به ازای هر دلار اعانه مردمی یک دلار اختصاص دهد. به گفته سلیمانی «در کمی بیش از دو روز ۱۱ میلیون دلار جمعآوری شد؛ ۵ و نیم میلیون دلار از ساکنین جهان و میزان برابر از سوی گوگل.»
او گفت شرکت های خصوصی فراوانی در آمریکا داوطلب کمک شدهاند «مثلا شرکت تولید لبنیات چوبانی که در نشست نیویورک شرکت دارد گفته حاضر است به پناهجویان شغل بدهد.»
گوگل اعلام کرده که این بودجه ارتباط بهتری را میان سازمانهای حامی پناهندگان در آلمان، فرانسه، ترکیه و یونان قرار میدهد.
گوگل در ماه ژوئن امسال نیز از ابتکار کاخ سفید برای رسیدگی به بحران پناهجویان در آمریکا و جهان حمایت مالی کرد. کاخ سفید گفته است شرکت های خصوصی ۶۵۰ میلیون دلار برای رسیدگی به پناهجویان جمع آوری کرده اند که قرار است در راه اشتغال ۲۲۰ هزار پناهجو و تحصیل ۸۰ هزار نفر دیگر استفاده شود.
بنیاد کلونی میخواهد با کمک گوگل بیش از ۲۵۰ هزار کودک پناهجو در لبنان را به مدرسه بفرستد.
بیش از نیمی از پناهجویان در سطح جهان، کمتر از ۱۸ سالهاند و لبنان که نسبت به مساحت و جمعیت خود، عمدهترین میزبان پناهجویان سوری است شمار فراوانی از کودکان آواره را که از تحصیل دورافتادهاند در خود جای داده است.
در گام اول این برنامه قرار است بنیاد کلونی با یک مرکز آموزشی محلی ده هزار کودک را تا پایان سپتامبر امسال ثبتنام کند. امل کلونی، وکیل بینالمللی حقوق بشر که در لبنان متولد شده به دلیل دفاع از جامعه ایزدیان عراق و تلاش برای متقاعد ساختن دادگاه بینالمللی رسیدگی به جنایات در این که داعش مرتکب نسلکشی شده و باید مجازات شود خبرساز شد.