هشدار وزیر خارجه آلمان: نمی‌پذیریم جمهوری اسلامی و حوثی‌ها تجارت جهانی را گروگان بگیرند

خلاصه خبر:

  • وزیر خارجه آلمان هشدار داد: «ما نمی‌پذیریم که جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان حوثی، تجارت جهانی را گروگان بگیرند و همچنان عرضه انرژی و کودهای شیمیایی به جهان را مسدود کنند.»
  • یوهان واده‌فول جمعه پیش از سفر به استانبول برای گفت‌وگو با همتایان خود از هفت کشور، تاکید کرد: «حملات کورکورانه به کشتی‌ها و کشورهای همسایه باید پایان یابد.»
  • او خواستار اقدام مشترک برای حفاظت از مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی شد.
  • وزیران خارجه هفت کشور اروپایی و خاورمیانه جمعه در استانبول درباره گسترش درگیری‌ها در منطقه گفت‌وگو خواهند کرد. برگزاری این نشست کم‌سابقه نشان‌دهنده نگرانی‌های گسترده از وضعیت امنیتی در منطقه خاورمیانه است.

وزیر خارجه آلمان هشدار داد: «ما نمی‌پذیریم که جمهوری اسلامی و شبه‌نظامیان حوثی، تجارت جهانی را گروگان بگیرند و همچنان عرضه انرژی و کودهای شیمیایی به جهان را مسدود کنند.»

یوهان واده‌فول جمعه پیش از سفر به استانبول برای گفت‌وگو با همتایان خود از هفت کشور، تاکید کرد: «حملات کورکورانه به کشتی‌ها و کشورهای همسایه باید پایان یابد.»

او خواستار اقدام مشترک برای حفاظت از مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی شد و افزود: «همه ما تاثیر حملات به مسیرهای کشتیرانی را احساس می‌کنیم؛ چه در پمپ بنزین و چه در سوپرمارکت.»

وزیر خارجه آلمان با اشاره به این که جنگ علیه جمهوری اسلامی، درگیری‌های یمن و حملات روسیه به محموله‌های غلات در دریای سیاه، تنها از طریق همکاری نزدیک‌تر بین‌المللی قابل رسیدگی هستند، هشدار داد که تاخیر در تحویل کودهای شیمیایی نیز می‌تواند به بروز قحطی در چندین منطقه از جهان منجر شود.

وزیران خارجه هفت کشور اروپایی و خاورمیانه جمعه در استانبول درباره گسترش درگیری‌ها در منطقه گفت‌وگو خواهند کرد. برگزاری این نشست کم‌سابقه نشان‌دهنده نگرانی‌های گسترده از وضعیت امنیتی در منطقه خاورمیانه است.

به گفته یک منبع دیپلماتیک ترکیه، وزیران فرانسه، بریتانیا و آلمان، همچنین ترکیه، عربستان سعودی، پاکستان و مصر، درباره «مسئله فلسطین، وضعیت تنگه هرمز، تحولات مرتبط با یمن و راه‌حل‌های پایان دادن به جنگ روسیه و اوکراین» گفت‌وگو خواهند کرد.

ترکیه که ابتکار برگزاری این نشست را در دست داشته، در ماه اوت، به همراه پاکستان و عربستان سعودی، توافق‌نامه‌ای دفاعی با عنوان پیمان مکه امضا کرد.

موضوع حضور مصر در پیمان مکه مطرح شده، اما این کشور تاکنون به آن نپیوسته است؛ هرچند در حال بررسی مداخله برای دفاع از متحد خود، عربستان سعودی، در برابر شورشیان حوثی یمن است.

منبع دیپلماتیک ترکیه اعلام کرد که هاکان فیدان، وزیر خارجه ترکیه، تاکید دارد که وضعیت کنونی «پیش از هر چیز مستلزم آن است که کشورهای منطقه مسئولیت‌های خود را بر عهده بگیرند.»

به گفته این منبع، آنکارا معتقد است که نباید اجازه داد درگیری‌های کنونی یکدیگر را تشدید کنند. این اظهارات اشاره‌ای صریح به افزایش حملات حوثی‌های تحت حمایت جمهوری اسلامی در هفته‌های اخیر علیه زیرساخت‌های غیرنظامی عربستان سعودی، به‌ویژه تاسیسات نفتی و فرودگاه‌ها، دارد.

این حملات از زمان آغاز درگیری‌ها در یمن در سال ۲۰۱۴ به ابعادی بی‌سابقه رسیده‌اند.

همزمان وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای نوشت که برگزاری گفت‌وگوهایی درباره «بحران ایران و ابعاد و پیامدهای مختلف آن در شرایط بی‌ثباتی و عدم قطعیت بسیار شدید در منطقه» است.

وزارت خارجه فرانسه افزود که هدف این نشست «تقویت هماهنگی میان کشورهای اروپایی و کشورهای خاورمیانه در مواجهه با بحران‌هایی است که انتخاب ما نبوده‌اند ولی بر همه ما تاثیر می‌گذارند.»