گزارش اسرائیل به سازمان ملل: حماس گروگان‌ها را شکنجه کرده است

پوستر گروگان‌های ربوده شده در حمله حماس به اسرائیل

وزارت بهداشت اسرائیل در گزارشی تازه درباره شرایط گروگان‌هایی که توسط حماس در غزه به اسارت گرفته شدند اعلام کرد که آنها در معرض شکنجه، آزار جنسی و روانی، گرسنگی، سوختگی و عدم رسیدگی درمانی قرار گرفته‌ بودند.

این گزارش که قرار است به سازمان ملل متحد ارائه شود بر اساس مصاحبه‌ با گروه‌‌های امدادگری تنظیم شده که درمان بیش از ۱۰۰ تن از گروگان‌های اسرائیلی و خارجی را پس از آزادی از اسارت در پاییز سال گذشته برعهده داشتند.

حدود۱۰۰ نفر از مجموع بیش از ۲۵۰ گروگان‌، در جریان آتش‌بس موقت اواخر پاییز سال گذشته با زندانیان فلسطینی مبادله شدند و هشت تن نیز به وسیله ارتش اسرائیل نجات یافتند.

بر پایه گزارش وزارت بهداشت اسرائیل که خطاب به گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور شکنجه نوشته شده، بیش از ۳۰ تن از گروگان‌ها را کودکان و نوجوانانی تشکیل می‌دهند که شماری از آنها در دوران اسارت دست و پایشان بسته شده، مورد ضرب و جرح یا سوزاندن قرار گرفته بودند.

در این گزارش آمده که گروگانگیر‌ها، زنان را از جمله به زور اسلحه مورد تعرض جنسی قرار داده و مردان نیز در معرض ضرب و شتم، گرسنگی، سوزانده شدن، بسته ماندن دست و پا در تنهایی و عدم دسترسی به سرویس بهداشتی قرار داشته‌اند. جراحات و مشکلات درمانی برخی از آنها هم مورد رسیدگی قرار نگرفته است.

در این گزارش به منظور حفاظت از حریم خصوصی گروگان‌های آزاد شده به نام یا سن آنها اشاره‌ای نشده است هرچند رویترز اعلام کرده که برخی از توضیحات مندرج در این گزارش با گزارش سازمان ملل و همچنین اطلاعات ارائه شده از سوی گروگان‌ها و امدادگران در مصاحبه‌ با رسانه‌ها همخوانی دارد.

گروه حماس بدرفتاری با ۲۵۱ گروگان ربوده شده از اسرائیل در جریان حمله ۱۵ مهرماه سال گذشته را همواره انکار کرده است.

مقامات اسرائیلی معتقدند که حدود نیمی از ۱۰۰ گروگان باقیمانده در غزه همچنان در قید حیات هستند.

در حالی که تلاش‌ها برای برقرار آتش‌بس غزه و بازگرداندن گروگان‌ها در هفته‌های گذشته تشدید شده ولی هنوز هیچ موفقیتی در این خصوص کسب نشده است.

در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ تن عمدتا غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ تن دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان به گروگان گرفته شدند.

اسرائیل در پاسخ به این حمله تروریستی، تهاجم به غزه را با هدف نابودی حماس و آزادی گروگان‌های ربوده‌شده به غزه آغاز کرد.

به گفته مقام‌های فلسطینی تحت حکومت حماس، تاکنون بیش از چهل و پنج هزار فلسطینی عمدتا غیرنظامی کشته، تقریبا تمامی ساکنان غزه آواره شده‌اند و بخش عمده‌ای از این منطقه به خرابه تبدیل شده است.

منبع: رویترز