در چهارم ماه ژوئیه و سالروز استقلال آمریکا، صد ها نفر با پیام مشترک آزادی و همزیستی در بلوار سانتامونیکای لس آنجلس جمع شدند تا شاهد رونمایی از «مجسمه آزادی» باشند.
این اثر هنری توسط «سسیل بالموند» طراحی شده و برداشت مدرنی از لوح باستانی دو هزار و پانصد ساله موسوم به منشور کوروش کبیر است.
مراسم رونمایی از «مجسمه آزادی» با غذاهای متنوع ایرانی، آتش بازی و موسیقی زنده همراه بود و بسیاری از ایرانی تبارها و چهره های فرهنگی از گوشه و کنار آمریکا در آن شرکت کردند.
ابی و آرش از جمله هنرمندانی بودند که در این مراسم روی صحنه رفتند.
هدیه جامعه آمریکاییان ایرانی تبار به آمریکا
منشور کوروش که بسیاری از آن به عنوان نخستین اعلامیه حقوق بشر در جهان یاد می کنند، نمادی از آزادی، همزیستی فرهنگها و احترام به ملیتهای گوناگون است؛ ارزشهایی که آمریکا نیز بر آن اساس بنیان گذاشته شده است.
پروژه نصب مجسمه آزادی در لس آنجلس چهار سال پیش، زمانی که منشور کوروش در آمریکا به نمایش درآمد به کوشش بنیاد فرهنگ کلید خورد.
هدف آن، تأکید بر اهمیت و تأثیر منشور کوروش کبیر در شکل گیری ارزشهای حقوق بشری در دنیا است.
به گفته اریک گارستی، شهردار لس آنجلس این شهر بیش از چهار میلیون نفر از صد کشور جهان با دویست و بیست زبان مختلف را کنار هم قرار داده و «مجسمه آزادی»، نمایانگر ارزشهایی است که برای شهروندان لس آنجلس اهمیت دارد.
مجسمه آزادی نیویورک الهام بخش مجسمه آزادی لس آنجلس
مجسمه آزادی نیویورک هدیه دیپلماتیک فرانسه به آمریکا بود که در سال ۱۸۸۵ با کمپین روزنامه ها و حمایت مالی شهروندان نصب شد و امروز، نماد آزادی و دوستی میان ملتها است.
صد و سی و دو سال بعد، مجسمه آزادی لس آنجلس به لطف شبکه های اجتماعی بیش از یک میلیون حامی مالی از پنجاه کشور دنیا جذب کرد و توانست با جمع آوری دو و نیم میلیون دلار در قلب شهر جا بگیرد؛ جایی که روزانه ده ها هزار نفر از آن عبور می کنند.
به گفته بالموند، اثر به گونه ای طراحی شده که وقتی از کنارش با سرعت چهل و هشت کیلومتر در ساعت می گذری متن نوشته شده روی آن به نظر متحرک می آید.
نصب این اثر الهام گرفته شده از منشور کوروش کبیر در لس آنجلس در رسانه های مختلف آمریکا بازتاب داده شد. سازماندهندگان امیدوارند بتوانند این مراسم را تبدیل به جشنواره ای سالانه کنند.