فرانسه کاردار جمهوری اسلامی در پاریس را احضار کرد

ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه (آرشیو)

ژان نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، در اعتراض به بازداشت دو تن از کارکنان سفارت این کشور در تهران توسط نیروهای حکومتی جمهوری اسلامی، روز سه‌شنبه ۳۰ تیر کاردار جمهوری اسلامی در پاریس را به وزارت‌ خارجه احضار کرد؛ اقدامی که نشانگر بالا گرفتن تنش دیپلماتیک میان فرانسه و رژیم ایران است.

وزارت امور خارجه فرانسه تأکید کرده از مقامات جمهوری اسلامی خواسته درباره تمام جزئیات بازداشت دو دیپلمات فرانسوی در تهران و مسائلی که پشت این اقدام قرار گرفته است شفاف‌سازی کند، مسئولان این اقدام را پاسخگو کند، و امنیت هیئت‌های دیپلماتیک و کارکنان آنها را مطابق با تعهدات بین‌المللی تضمین کند.

ژان‌ نوئل بارو قبلا با اشاره به بازداشت دو کارمند سفارت فرانسه در تهران در عصر یکشنبه ۲۸ تیر، این رویداد را «نقض آشکار مصونیت‌های دیپلماتیک» دانسته و نوشته بود این افراد برای چند ساعت بازداشت شدند، مورد بازجویی و حمله قرار گرفتند، و با ارعاب فیزیکی مواجه شدند.

دو دیپلمات بازداشت‌شده مسئولیت اجرای برنامه‌های حمایتی فرانسه از جامعه مدنی و به ویژه هنرمندان و دانشمندان ایرانی را بر عهده داشتند.آنها بعد از چند ساعت بازداشت، در نهایت توانستند به محل سفارت فرانسه بازگردند.

وزیر خارجه فرانسه قبلا درباره وضعیت این دو گفته بود: «آنها اکنون در امان هستند و منتظرند در ساعات آینده به فرانسه بازگردند.»

تعرض نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به دیپلمات‌های فرانسوی در تهران، و به دنبال آن احضار کاردار سفارت جمهوری اسلامی در پاریس، در شرایطی رخ داده است که روابط حکومت ایران و فرانسه در سال‌های اخیر با تنش‌های متعدد، از جمله اختلافات دیپلماتیک، بازداشت شهروندان فرانسوی در ایران، و اختلاف نظرها بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی همراه بوده است.