فرانسه گزارش‌ها درباره دعوت روحانی را به اجلاس گروه هفت رد کرد

یک مقام فرانسوی گزارش‌های منتشر شده را درباره دعوت حسن روحانی به اجلاس گروه هفت رد کرد.

خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات فرانسوی، بدون ذکر نام نوشت که امانوئل ماکرون، رئيس جمهوری فرانسه از روحانی برای حضور در این اجلاس دعوت نکرده است.

روحانی و ماکرون روز گذشته به صورت تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کرده بودند. این پنجمین گفت‌وگوی دو رئیس جمهوری در دو ماه اخیر است.

پس از آخرین گفت‌وگو میان این دو، برخی سایت های خبری مدعی شده بود که ماکرون از روحانی برای حضور در اجلاس گروه هفت و ملاقات با پرزیدنت ترانپ دعوت کرده است، اما روحانی این دعوت را نپذیرفته است؛ ادعایی که از سوی مقام‌های فرانسوی رد شده است.

پیشتر هم مجله نیویورکر نوشته بود که در جریان سفر محمدجواد ظریف به آمریکا، او ملاقاتی با رند پال، سناتور آمریکایی داشت. به نوشته این نشریه، رند پال از ظریف برای حضور در کاخ سفید و ملاقات با پرزیدنت ترامپ دعوت کرد، اما وزیر امورخارجه ایران پس از تماس با تهران، این دعوت را نپذیرفت.

ظریف خود دعوت به کاخ سفید را تایید کرده، اما نه رند پال و نه دیگر مقام‌های آمریکایی حاضر به اظهارنظر در این زمینه نشده‌اند.

ایالات متحده آمریکا ده مرداد با قراردادن محمدجواد ظریف وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران در فهرست تحریم‌ها تاکید کرد که وی را بخشی از مافیای وابسته به رهبر این رژیم می‌داند و مقامی صالح برای گفت‌وگو نمی‌شناسد.

این تلاش‌ها به منظور کاهش تنش میان ایران و ایالات متحده انجام می‌شود که در ماه‌های اخیر شدت گرفته است.

دولت پرزیدنت ترامپ در یکسال اخیر كارزار فشار حداکثری را بر ایران اعمال کرده است و مى‌گويد رژيم ایران باید مانند یک کشور عادی رفتار کند، از تلاش برای دستیابی به جنگ‌افزارهای هسته‌ای، برنامه گسترده موشکی، حمايت از تروریسم و سایر اقدامات تنش برانگیز دست بردارد.

آمریکا در ابتدای سال ۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار داد. ایران تهدید به بستن تنگه هرمز کرد و در دو حادثه نیز جمهوری اسلامی به خرابکاری در نفتکش‌های دیگر کشورها متهم شد. ایالات متحده شواهد حمله ایران به نفتکش‌ها در دریای عمان و همچنین حمله به پهپاد آمریکا در حریم بین المللی را به شورای امنیت سازمان ملل در ابتدای تیرماه گزارش کرد.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد سال گذشته با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

پرزیدنت ترامپ پیشتر اعلام کرد که آماده مذاکره بدون پیش شرط با ایران است، اما جمهوری اسلامی تاکنون هرگونه مذاکره را رد کرده است.