یک سرباز سابق بریتانیایی که متهم به انتقال اطلاعات حساس به افراد مرتبط با سپاه پاسداران است، روز چهارشنبه ۹ آبان در اولین جلسه دادگاه خود به هیئت منصفه گفت او و خانوادهاش مخالف حکومت ایران هستند.
به گفته دادستان، دانیل عابد خلیفه متهم است که بیش از دو سال بین ماه مه سال ۲۰۱۹ و ژانویه سال ۲۰۲۲ اطلاعات «حساس و گاه محرمانه» جمع آوری میکرد. متهم ادعا کرده که این کار را برای تبدیل شدن به یک جاسوس دوجانبه انجام داده است.
خلیفه ژانویه سال ۲۰۲۲ در پایگاه نظامی استافورد دستگیر شد. او پس از آزادی به قید وثیقه، از پادگان خود فرار کرد و در سپتامبر ۲۰۲۳ از زندان «واندزوورث» در جنوب لندن گریخت. سه روز بعد، او در مسیری کنار کانال در غرب لندن دستگیر شد.
دانیل عابد خلیفه در دادگاه گفت: «فکر نمیکنم تا به حال با یک نفر که در خارج از ایران زندگی میکند و با حکومت ایران دشمنی نداشته باشد، ملاقات کرده باشم.»
او افزود: «مادرم از رژیم متنفر است، و احتمالاً از کشور، و این در مورد تمام خانواده ام صدق می کند... من و خانواده ام علیه رژیم ایران هستیم.»
خلیفه همچنین درباره سفر به ایران، جایی که مادرش به دنیا آمده، گفت: «هر روز که در آن کشور بودم، دوست داشتم برگردم، از آن متنفر بودم. فکر میکردم مکان وحشتناکی است: آب و هوا، دولت، پلیس، همه چیز.»
دانیل خلیفه نخستین بار از طریق ارسال پیامی در فیسبوک با یک افسر اطلاعاتی حکومت ایران ارتباط برقرار کرد.
خلیفه ۲۳ ساله، که در سپتامبر ۲۰۱۸ به ارتش پیوسته بود، پس از خواندن خبری درباره تحریم شدن حامد قشقاوی، فردی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، او را در فیسبوک پیدا کرده و با او تماس گرفت.
با پیشرفت رابطه خلیفه با قشقاوی و دیگر افراد ایرانی، به او گفته شد که به پارکی در شمال لندن برود تا ۱۵۰۰ پوند را که در یک کیسه مدفوع سگ گذاشته شده بود، دریافت کند. خلیفه از کیسه حاوی پول عکس گرفت و برای طرفهای ایرانی خود ارسال کرد تا اثبات کند پول را دریافت کرده است.
او به پلیس گفت که چندین «مدرک جعلی» ساخته بود تا ایرانیها را متقاعد کند که به او اعتماد کنند، از جمله نامهای از بن والاس، وزیر دفاع سابق بریتانیا، به رئیس ام آی ۶.
او همچنین یک حساب ایمیل جعلی ساخت و با ام آی ۶ تماس گرفت و ادعا کرد که میخواهد بهعنوان «مامور دوجانبه» کار کند.
خلیفه تمام اتهامات جاسوسی و فرار از زندان را رد کرده است. محاکمه او در دادگاه کیفری «وولویچ» همچنان ادامه دارد.