گزارش آسوشیتدپرس درباره حمله اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در جلسه مرکز فرماندهی وزارت دفاع در تل‌آویو

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز شنبه ۵ آبان در گزارشی به بررسی حمله هوایی اخیر اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی در ایران پرداخت.

به گزارش این خبرگزاری، اسرائیل بامداد روز شنبه با انجام مجموعه‌ای از حملات هوایی علیه جمهوری اسلامی، به حمله موشکی تهران به این کشور پاسخ داد.

چندین هدف مورد اصابت قرار گرفت

اسرائیل با استفاده از تاریکی شب به چندین سایت در نقاط مختلف ایران حمله کرد. صدای انفجار در تهران، پایتخت که در عمق کشور قرار دارد، شنیده شد.

ارتش اسرائیل می‌گوید که با «حملات دقیق و هدفمند» سامانه‌های دفاع هوایی موشکی، توانایی‌های هوایی، و همچنین تأسیسات ساخت موشکی را که در تولید سلاح برای حمله به اسرائیل استفاده شده بود، هدف قرار داده است.

جمهوری اسلامی تأکید دارد که این حملات موجب «خسارات محدودی» شد.

هنوز از میزان خسارات حملات اسرائیل به مواضع جمهوری اسلامی اطلاعی در دست نیست، زیرا دو کشور ارزیابی دقیقی از شدت تخریب ارائه نکردند.

تهران می‌گوید که اسرائیل پایگاه‌های نظامی در استان‌های ایلام، خوزستان، و تهران، را هدف قرار داده است.

به نظر می‌رسد اسرائیل از نتیجه حمله به پدافند هوایی جمهوری اسلامی مطمئن است، زیرا دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش، می‌گوید که «اسرائیل اکنون آزادی عملیات هوایی گسترده‌تری در ایران دارد».

آن‌چه ضربه نخورده نیز مهم است

به نظر نمی‌رسد که اسرائیل تأسیساتی را هدف گرفته باشد که جمهوری اسلامی را ناچار به واکنش شدیدی کند.

اسرائیل در حملات خود زیرساخت‌های نفتی ایران، مهمترین منبع درآمد جمهوری اسلامی، از اعضای سازمان «اوپک»، و مراکز هسته‌ای این کشور را هدف قرار نداد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا، در اوایل ماه جاری میلادی گفته بود که از حمله اسرائیل به مراکز هسته‌ای ایران حمایت نخواهد کرد.

مقامات آمریکایی احساس می‌کنند که پس از ارسال یک سامانه دفاع موشکی مجهز به اسرائیل، به توافقی با این کشور برای عدم حمله به مراکز هسته‌ای یا نفتی دست یافته‌اند، هر چند که ضمانتی برای چنین توافق وجود ندارد.

این حمله به پایان رسیده است

اسرائیل از ‌پایان این دور از حملات خود پیش از سحر خبر داد. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، می‌گوید که «حمله تلافی‌جویانه تکمیل و اهداف آن محقق شد».

چندی بعد، سازمان هواپیمایی ایران اعلام کرد که پروازهای تجاری پس از توقف به دلیل حملات هوایی از سر گرفته خواهد شد.

یوئل گوزانسکی، محقق موسسه مطالعات امنیت ملی مستقر در تل‌آویو، می‌گوید: «حملات اسرائیل با هدف جلوگیری از تجاوز آینده حکومت ایران و نشان دادن اراده این کشور برای پاسخگویی به تهران انجام شد، اما به گونه‌ای که شرمساری برای جمهوری اسلامی را به حداقل برساند.»

حملات اسرائیل با واکنش بسیاری از رهبران و سیاست‌مداران جهان همراه بود.

کاخ سفید اعلام کرد که می‌خواهد این حملات به تبادل آتش مستقیم میان اسرائیل و ایران پایان دهد و به جمهوری اسلامی نسبت به هرگونه واکنش احتمالی هشدار داد.

وزارت امور خارجه ایران ضمن محکوم کردن حملات اسرائیل، این اقدام را نقض آشکار قوانین بین‌المللی خواهد و بر حق تهران برای دفاع از خود تأکید کرد.

اسرائیل حمله روز شنبه به مواضع جمهوری اسلامی را پاسخی به دو حمله پهپادی و موشکی اخیر حکومت ایران به این کشور توصیف کرد. بسیاری از این پرتابه‌ها پیش از رسیدن به اهداف خود در اسرائیل، رهگیری و سرنگون شدند.