طرح کاهش کسری بودجه آمریکا همچنان بدون پیشرفت

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه با جان بینر، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا ملاقات کرد. هدف از این دیدار یافتن راهی برای توافق برای پرهيز از اجرای تدابیر اجباری موسوم به «پرتگاه مالی» بود.

ملاقات روز یکشنبه در کاخ سفید اولین مذاکره مستقیم میان آقای اوباما و بینر در یک ماه اخیر است. طرفین قبلا نیز درباره توافق کاهش بدهی مذاکره کرده بودند و هر کدام پیشنهاد طرف مقابل را غیرقابل قبول خوانده بود.

جب هنسارلینگ، عضو جمهوری خواه کنگره آمریکا به شبکه ای بی سی تلویحا گفت که رئیس جمهوری، نظر خود را تحمیل می کند. او گفت «هیچ جمهوری خواهی نمی خواهد که مالیات افزایش یابد.»

این در حالی است که برخی جمهوری خواهان می گویند در ازای اصلاح برنامه های مربوط به بیمه درمان و حقوق بازنشستگی، با افزایش مالیات موافقت می کنند. سناتور تام کوبرن نیز به تلویزیون ای بی سی گفت حاضر است در چارچوب «حل مشکلات با افزایش مالیات موافقت کند». سناتور کوبرن می گوید افزایش مالیات به تنهایی نمی تواند مشکل بدهی فدرال سالانه چندین تریلیون دلاری آمریکا را حل کند.

همانطور که بسیاری از جمهوری خواهان با افزایش مالیات که خواسته کاخ سفید است مخالفند، در مقابل بسیاری از دمکرات ها نیز با بازنگری در برنامه های اصلاحی مربوط به تامین حقوق بازنشستگان، فقرا و جمعیت آسیب پذیر مخالفند.

یک نماینده دمکرات کنگره می گوید بعد از یک دهه نابرابری میان درآمد ثروتمندان و بقیه، حال انداختن بار گران کاهش بدهی بر گردن طبقه متوسط و اقشار کم درآمد منصفانه نیست. رائول گریالوا گفت: «و حالا از ما می خواهند تا یک بار دیگر سراغ همان کسانی برویم که این بحران را تحمل کرده اند و از آنان بخواهیم تا یک بار دیگر تاوان بدهند.»

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا کنگره را به تمدید امتیازهای مالیاتی برای کسانی ترغیب کرده که درآمد سالانه شان کمتر از ۲۵۰ هزار دلار است. اگر این امر محقق نشود، طبقه متوسط آمریکایی مجبور می شوند ۲۲۰۰ دلار مالیات بیشتر پرداخت کنند.

اگر قانونگزاران آمریکایی نتوانند به توافق برسند، مالیات فدرال تمامی افراد با هر درآمدی که داشته باشند زیاد می شود و هزینه های نظامی و داخلی قطع می شود. اقتصاددانان می گویند عواقب این ریاضت می تواند اقتصاد آمریکا را به دوران رکود بازگرداند.