چهارم فوریه، به منظور آگاه سازی مردم نسبت به سرطان و تشویق آنها در پیشگیری، تشخیص و درمان این بیماری، روز جهانی سرطان تعیین شده است. این روز بین المللی توسط اتحادیه بین المللی کنترل سرطان بنیان گذاشته شد.
به گزارش سازمان ملل متحد، یک سوم از سرطان ها قابل پیشگیری هستند. در اینجا به چهار دسته غذا که خودداری از آنها در سلامت کل و در پیشگیری از سرطان مهم هستند، اشاره می کنیم.
غذاهای بسته بندی
غذاهای بسته بندی آماده برای خوردن آنتی اکسیدان کمی در خود دارند. چرا که آنتی اکسیدان در میوه ها و سیزیجات تازه یافت می شوند که رادیکال های آزاد در بدن را خنثی می کند در نتیجه وجود آنها برای کم کردن استرس اکسیداتیو و آسیب دیدن سلول ها ضرری است و یکی از لازمه های پیشگیری از سرطان.
غذاهایی که با روغن مانده و دوباره داغ شده درست شده اند
این غذاها حاوی رادیکال های آزاد زیادی هستند که باید آنها را کاملاً از رژیم غذایی حذف کرد. رادیکال های آزاد موجب استرس اکسیداتیو می شوند که به بدن در سطح مولکولی و سلولی آسیب می زند. غذاهایی که با روغن کهنه دوباره داغ شده و دوباره مصرف شده پخته و یا سرخ می شوند مثل سیب زمینی سرخ کرده، سمبوسه، و امثال آنها مضر هستند.
گوشت قرمز
مطالعات زیادی نشان داده است که مصرف زیاد گوشت قرمز یکی از عوامل ابتلا به سرطان است. آهن حیوانی در گوشت قرمز می تواند موجب تولید ترکیباتی در بدن شود که به سلول ها صدمه وارد کرده و منجر به سرطان شود. علاوه بر این، گوشت های فراوری شده مثل سوسیس و کالباس شامل «نیترات» هستند که ابتلا به برخی از سرطان ها را بالا می برند.
کاربوهیدرات بد
غذاهایی که شاخص گلوکز بالا دارند به برخی از سرطان ها ربط داده شده اند. بهتر است از مصرف آرد سفید، برنج سفید، نوشابه، و آب میوه های شیرین خودداری کرد و آنها را با غذاهایی جایزگین کرد که شاخص گلوکز پائینتری دارند.
پی اچ اسیدی
بنابه چندین مطالعه، اسیدی بودن خون خطر ابتلا به سرطان را بالا می برد. افزایش مصرف میوه و سبزیجات تازه در رژیم غذایی و کاهش گوشت و لبنیات کمک به پائین آوردن اسید خون می کند.
در کل افزایش فعالیت فیزیکی، خوردن غذاهای سالم مملو از سبزیجات رنگارنگ، کاهش غذاهایی که شاخص گلوکزی بالا دارند، کم کردن یا حذف مشروبات الکلی، و ترک سیگار از توصیه های کارشناسان برای پیشگیری از بروز سرطان هستند.