اجرای نسخه دستکاری شده ترانه خاطره انگیز «کودکانه» توسط بنیامین بهادری، خواننده جوان موسیقی پاپ، در برنامه تلویزیونی «دورهمی» بازتاب گسترده ای در شبکه های اجتماعی داشته و با واکنش های منفی بسیاری مواجه شده است.
بنیامین بهادری این ترانه را که به «بوی عیدی» نیز شهرت دارد و در گذشته توسط فرهاد مهراد، خواننده فقید ایرانی، خوانده شده است، به صورتی نامتعارف و با تغییر بخشهایی از ترانه و موسیقی اصلی اجرا کرد که این امر باعث شگفتی بسیاری از هنردوستان شد.
هر چند که گفته می شود بنیامین بهادری این نسخه متفاوت را در گذشته خوانده و اثر تازه ای نیست، ولی این نخستین باری بود که این ترانه را در یک برنامه زنده تلویزیونی پربیننده اجرا میکرد و به همین دلیل، بازتاب خبری زیادی داشت.
شهیار قنبری، ترانهسرای «کودکانه» که از چهره های شاخص ترانه نوین ایران محسوب میشود، با انتشار پیامی نوشتاری در شبکههای اجتماعی، به شدت به بنیامین بهادری برای دست بردن در این ترانه و تغییر بخشهایی از آن اعتراض کرد.
شهیار قنبری در بخش از این پیام می نویسد: «من، شاعر قدغن یک زندگی ترانه ام که نمی توانم ترانه هایم را با صدایم منتشر کنم. صدای من قدغن است؛ اما استفاده غیرقانونی و نامشروع از کارهایم به دست شما و دیگر برادران، آزاد آزاد است. تا کجا می خواهیم به این بازی زشت و این جنگ نابرابر ادامه بدهیم.»
اسفندیار منفردزاده، آهنگساز «کودکانه» که از هنرمندان صاحب سبک موسیقی ایران محسوب می شود، نیز با انتشار پیامهای نوشتاری و دیداری ضمن انتقاد شدید از بنیامین بهادری، این عمل را «دستبرد» و «سرقت» توصیف کرد و این خواننده جوان را «سارق» نامید.
اسنفندیار منفردزاده در بخشی از این پیام می گوید: «چهل سال است که روزانه چهل تریبون و چهل دوربین، شما و امثال شما را زیر نور گرفته اند. در عزاداری های رسمی سیاه می پوشید و در زیر نور جشن هایشان، رنگارنگ می شوید. با این همه هنوز چشم به تتمه سرمایه ما دارید ؟ ما که نام و چهره مان ممنوع است، اما آثارمان دم دست همگان! آنها را نه برای صله و عنوان، که برای همین مردم ساختیم. عاشقانه به عشق عمومی می اندیشیدیم و خوشبختانه بهترین ارج و اجر را هم از نسل های بعدی گرفتیم که ما را در خصوصی هایشان می شنوند. چه خوب که همگان ما را بشنوند، اما چه بد که بی همه کسان به آنها دستبرد بزنند.»
بسیاری از کاربران ایرانی با انتقاد از بنیامین بهادری به خاطر تغییر ترانه و موسیقی، اجرای ضعیف و عدم کسب اجازه از پدیدآورندگان این اثر، خواستار عذرخواهی او از این حرکت زشت و غیراخلاقی شدند.
جالب این جا است که بنیامین بهادری در همین برنامه تلویزیونی و در گفتگو با مهران مدیری، یادآور می شود که در دوران فعالیتهای هنری خود هیچ ترانه ای را کپی نکرده و بدون رضایت آفرینندگان، هیچ اثری را اجرا نکرده است.
این نخستین بار نیست که ترانه های فرهاد در صدا و سیمای جمهوری اسلامی پخش می شود و در گذشته نیز برخی آثار او با استفاده از تصاویر بی ربط و تزئینی در تلویزیون پخش شده است.
هرچند که پس از شکایت پوراندخت گلفام، همسر این خواننده فقید، دادگاه حکم به ممنوعیت پخش آثار فرهاد داد، ولی اجرای کودکانه با تغییر ترانه و موسیقی در یک برنامه تلویزیونی، بدعت تازه ای در این رسانه حکومتی محسوب می شود که موجب خشم و ناراحتی مردم و اهل فرهنگ و هنر شده است.