فيصل شهزاد می گويد عمليات بمب گذاری در ميدان تايمز نيويورک را به تنهايی انجام داده است

فيصل شهزاد می گويد عمليات بمب گذاری در ميدان تايمز نيويورک را به تنهايی انجام داده است

فيصل شهزاد شهروند پاکستانی-آمريکايی در رابطه با بمب گذاری ناموفق ميدان تايمز نيويورک، دستگير شد.

مقامات معتقدند اگر خودرو بمب گذاری شده عصر روز تعطيل شنبه در اين محله توريستی و شلوغ نيويورک منفجر می شد، احتمالاً افراد زيادی کشته می شدند.

شهزاد ۳۰ ساله و متولد پاکستان نيمه شب دوشنبه قصد پرواز به دوبی را داشت که در فرودگاه بين المللی جان اف کندی نيويورک، بازداشت شد. فيصل شهزاد روز سه شنبه به ۵ فقره جرم، متهم شد. به گفتۀ مقامات او به آموزش برای به کار بردن مواد منفجره در پاکستان اعتراف کرده است.

شهزاد روز سه شنبه در يک دادگاه فدرال در نيويورک حاضر شد و گفت در اين عمليات به تنهايی کار می کرده است. بنا به گزارش ها به نظر می رسد خودرو نيسان بمب گذاری شده در ميدان تايمز توسط شهزاد خريداری شده بود.

اما مقام های پليس ايالات متحده می گويند ممکن است در اين بمب گذاری افراد بيشتری دست داشته و به خارج از کشور مرتبط باشند. در همين رابطه مقامات پاکستانی که خواسته اند هويت شان محفوظ بماند می گويند چند نفر را در اين رابطه دستگير کرده اند. به گفته آنها دست کم يک مرد در شهر کراچی دستگير شده است که گفته می شود دوست شهزاد است.

بازرسان همچنین درباره اینکه چگونه شهزاد توانسته است سوار هواپیما شود تحقیق می کنند چرا که نام او در فهرست اسامی افرادی که مجاز به پرواز نیستند ساعت ها پیش از دستگیری وی، ثبت شده بود.

جان پیستول معاون اف بی آی گفت شهزاد با آنها همکاری کرده و اطلاعات با ارزشی در اختیار اف بی آی قرار داده است.

ماموران اف بی آی روز سه شنبه منزل مسکونی شهزاد در ایالت کانتیکت در شرق آمریکا را جستجو کردند. به گفته مسئولان شهزاد به تازگی از یک سفر پنج ماهه از پاکستان بازگشته است.

در پاکستان، طالبان روز يکشنبه مسؤليت اين بمب گذاری را به عهده گرفته اند.

طالبان می گويند اين يک انتقام گيری در پاسخ به کشته شدن ۲ رهبر اصلی القاعده در ماه گذشته در عراق و همچنين دخالت ايالات متحده در کشورهای مسلمان است.

اما شهروندان پاکستانی نسبت به اين مسأله موضع متفاوتی دارند.

عمر داد خان تاجر قبيله ای که برای سفر تجاری به اسلام آباد آمده است می گويد «ما تروريست نيستيم. قبلا هم گفتيم الان هم با تأکيد کامل تکرار می کنيم. ما تروريسم را به شدت محکوم می کنيم. اما آمريکا تا وقتی که در مسائل ما دخالت کند مسلم است که طالبان هم تو مسائل آنها دخالت ميکند. ما از هر دو گروه، هم طالبان هم آمريکا، خواهش می کنيم سعی کنند مسائل را با گفتمان حل کنند، نه با جنگ.»

مرتضی حسن، حسابدار يک شرکت در اسلام آباد و تحصيلکرده آمريکا می گويد «بايد بپرسيم چه مدرکی داريد که وی اين کار را کرده است؟ اگر آمريکايی ها می گويند که فيصل مسلمان و پاکستانی است، ما پاکستانی ها و مسلمان ها بايد از آنها مدرک بخواهيم. نبايد هيچ چیز را بدون مدرک باور کنيم وگرنه آنهاهر کاری ميکنند که ما را به تروريسم ارتباط بدهند.»

پاکستان متحد کليدی ايالات متحده و کشورهای عضو ناتو در نبرد با طالبان در افغانستان است. اين کشور اما در عين حال، به عنوان محل آموزش شبه نظاميان اسلام گرا هم شناخته می شود.