راستی آزمایی یک ادعا؛ ایران همچنان بزرگترین زندان فعالان رسانه‌هاست

حسین امیر عبداللهیان

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی به تازگی در مصاحبه با رادیوی ملی آمریکا مدعی شده که در جریان اعتراضات سراسری ایران هیچ روزنامه‌نگاری بازداشت نشد.

وبسایت حقیقت‌یاب «فکت‌نامه» با بررسی این ادعای حسین امیرعبداللهیان آن را دروغی شاخدار دانست و نوشت: «پیشتر خبر بازداشت روزنامه‌نگاران در ایران در جریان اعتراضات اخیر، چه در خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه و چه در اظهارات وزیر ارشاد منعکس و پیگیری شده بود.»

به نوشته «فکت‌نامه» در حالی که مقامات وزارت ارشاد در ماه‌های اخیر حداقل در دو نوبت از تلاش‌های خود برای رفع مشکل روزنامه‌نگاران بازداشتی خبر داده‌اند، امیرعبداللهیان به رادیوی ملی آمریکا گفته که به برخی افراد بعد از بازداشت عناوینی همچون روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر داده می‌شود.

در ۶ آبان ماه سال جاری هم وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه در یک بیانیه تحلیلی مشترک، روزنامه‌نگاران را از عوامل «جنگ ترکیبی» و «براندازی نرم» معرفی کردند و مشخصا به نقش نیلوفر حامدی و الهه محمدی، به عنوان خبرنگارانی که «اولین عکس را از مهسا امینی روی تخت بیمارستان» گرفتند و «برخی صحنه­‌ها و اخبار و تصاویر» را از مراسم تشییع و تدفین او تهیه کردند، نام برده شده است.

بازداشت روزنامه‌نگاران و طرح اتهام‌هایی امنیتی همچون «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی» در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی مسبوق به سابقه است.

در جریان اعتراضات جاری در ایران بیش از ۷۰ روزنامه‌نگار طی پنج ماه گذشته بازداشت شدند که حدود ۳۰ تن از آنان همچنان در بازداشت به سر می‌برند.

بنا بر گزارش‌های سازمان‌های حقوق بشری، جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگ‌ترین زندان‌های جهان برای روزنامه‌نگاران است.