زرتشت احمدی‌راغب بار دیگر «با پا‌بند و دستبند» محاکمه شد

زرتشت احمدی راغب، فعال مدنی و زندانی سیاسی

خبرگزاری حقوق بشری هرانا اعلام کرد زرتشت احمدی راغب، زندانی سیاسی، روز یکشنبه ۷ تیر با طرح اتهامات جدید، در دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه یک کرج محاکمه شده است.

براساس این گزارش، آقای احمدی‌راغب در این جلسه بابت اتهامات انتسابی به دفاع از خود پرداخته و پس از پایان جلسه، به بند عمومی ندامتگاه مرکزی کرج بازگردانده شده است.

همزمان پویا جگروند، فعال مدنی، در پستی در رسانه اجتماعی ایکس نوشت: زرتشت احمدی‌راغب را به «اجبار و با پا‌بند و دستبند» به دادسرای کرج برده و را به «توهین به رهبری» و «تشویش اذهان عمومی» متهم کرده‌اند.

به گفته این فعال مدنی، آقای احمدی‌راغب در دادسرا، «با شعار‌هایی در حمایت از مردم و کرامت زندانیان سیاسی»، گفته به این پابند و دست‌بند «که برای آزادی ایران متحمل شده» افتخار می‌کند. او همچنین تاکید کرده که «آزادی من روز آزادی ایران هست و تا زنده‌ام بدون هیچ منتی جانم را برای این آزادی خواهم داد.»

به گفته پوریا جگروند، دادسرا برای آزادی آقای احمدی‌راغب قرار وثیقه یک میلیاردی تعیین کرده اما این زندانی سیاسی تصریح کرده که سندی برای وثیقه نمی گذارد و آزادی را فقط برای ایران می‌خواهد و هیچ در خواست شخصی به‌جز کرامت زندانیان سیاسی ندارد.


یک منبع نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی نیز به خبرگزاری هرانا گفته است: «زرتشت احمدی‌راغب از بیماری‌های متعددی از جمله بیماری قلبی و تنگی نفس رنج می‌برد، با این حال از رسیدگی پزشکی در زندان محروم مانده است.»

این زندانی سیاسی که در اعتراض به پرونده‌سازی در زندان و عدم رسیدگی پزشکی، دست به اعتصاب غذا زده بود، روز یکشنبه پس از چهارده روز، به بند عمومی منتقل شد و اعتصاب خود را شکست.

زرتشت احمدی‌راغب ۱۹ خرداد به دنبال انتشار یک فایل صوتی از ندامتگاه مرکزی کرج به مکانی نامعلوم منتقل شده بود.

این زندانی سیاسی، ۲۴ آبان‌ ۱۴۰۴، با تصمیم مسئولین زندان و دادستان کرج، برای گذراندن هشت ماه باقی مانده از دوران محکومیت حبس خود، از زندان قزلحصار به ندامتگاه مرکزی کرج منتقل شده بود.

او تیرماه ۱۴۰۳، در خصوص پرونده‌ای که با شکایت مسئولان زندان قزلحصار کرج در طول دوران تحمل حبس علیه وی گشوده شد، به یک سال حبس و دو سال تبعید محکوم شد.

با به اجرا درآمدن این حکم، امکان آزادی این زندانی سیاسی پس از قریب به پنج سال تحمل حبس بابت پرونده پیشین، از وی سلب شد.