سفر اخیرهيئت پارلمانی اتحاديه اروپا به ایران با حاشیههای مختلفی روبرو شده است.
این هيئت در جریان سفر دو روزه خود به ایران با مقامهای ارشد جمهوری اسلامی ایران از جمله محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی و شماری از نمایندگان آن مجلس ديدارهايی داشت.
خبرگزاری آلمان گزارش داد که روز يکشنبه ۱۷ خرداد در جریان آخرین روز اقامت هيئت پارلمانی اتحاديه اروپا در ایران، این هیات قصد برگزاری کنفرانسی خبری با حضور خبرنگاران خارجی در هتل محل اقامت خود را داشت اما ماموران امنیتی اجازه برگزاری این کنفرانس را ندادهاند .
این موضوع با اعتراض المار بروک، رئيس آلمانی این هيئت روبرو شد. به دنبال آن، آقای بروک مصاحبه خود با تلویزیون دولتی ایران را لغو کرد.
در جریان این سفر دو روزه مسائلی از جمله مذاکرات هستهای ایران و شش قدرت جهانی، بحران در یمن، سوریه و عراق و مسائل مربوط به انرژی، محیط زیست و حقوق بشر مطرح شد .
اما آنچه بیش از خود سفر در ایران مورد توجه قرار گرفت، نحوه پوشش ماریچه اسخاکه، عضو هلندی این هیات هنگام دیدار با علی لاریجانی، رئیس مجلس، بود که با انتقاد اصولگرایان در ایران روبرو شد .
مهدی کوچکزاده، نماینده مجلس، آن را «ریشخند ارزشهای اسلامی و انسانی» نامید.
علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز که خود در این ملاقات حاضر بود، گفت: «این پوشش مناسب پارتی و رقص شبانه است.»
خبرگزاری تسنیم و روزنامه کیهان نیز به انتقاد از این طرز پوشش پرداخته و آنرا «شیطنت دیپلماتهای اروپایی» و خانم اسخاکه را «دیپلمات ساپورتپوش» نامیدند .
ماریچه اسخاکه، نماینده پارلمان اروپا به بخش فارسی صدای آمریکا گفت در جریان این دیدار کسی از او نخواست که حجابش را تغییر دهد و این طرز حجاب ، نمونه ای از حجاب است که زنان در ایران نیز استفاده می کنند و نباید مورد انتقاد باشد. خانم اسخاکه اظهار تعجب می کند که چرا نمایندگانی که به حجاب او منتقدند هیچ کدام در دیدار رودرروی این موضوع را مطرح نکردند .
در واکنش به این انتقادات، حسین شیخ الاسلام، مشاور امور بینالملل رئیس مجلس ایران، حجاب ماریچه اسخاکه را عامدانه و از سر شیطنت ندانست و گفت که کوتاهی مسئولان امر در تفهیم موضوع رعایت حجاب کامل در دیدارها باعث شد تا این مسئله اتفاق بیفتد.
ماریچه اسخاکه از جمله نمایندگان پارلمان اروپا است که بخشی از فعالیت خود را به دفاع از حقوق بشر در ایران اختصاص داده است. او درجریان سفر پیشین خود به ایران با هیات پالمانی اتحادیه اروپا در سال ۱۳۹۲با جعفر پناهی و نسرین ستوده دیدار کرد. جعفرپناهی فیلمساز و نسرین ستوده وکیل دادگستری، سال ۱۳۹۱ به صورت مشترک جایزه معتبر ساخاروف پارلمان اروپا را برای آزادی اندیشه کسب کرده بودند.
خانم اسخاکه، در بخش دیگری از گفت و گوی خود با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که در دیدارهایی که هیات اعزامی پارلمان اروپا با مقامات ایرانی داشته است به موضوع نقض حقوق بشر در ایران اشاره شده و تاکید شده است که این مساله برای اتحادیه اروپا مهم بوده و مهم باقی خواهد ماند.