حزب کارگر بریتانیا دومین همه پرسی در باره برگزیت را در دستور کار قرار داد

جرمی کوربین

جرمی کوربین

همراه با اوج گیری مخالفت ها در بریتانیا و اتحادیه اروپا در مورد خروج بریتانیا از این اتحادیه، حزب کارگر، عمده ترین حزب مخالف دولت محافظه کار ترزا می، پیشنهاد برگزاری همه پرسی دوم در باره برگزیت را در برنامه کار خود قرار داد.

در کنفرانس سالانه این حزب که در شهر لیورپول برگزار شده است، رهبران حزب برگزاری همه پرسی دوم درباره خروج از اتحادیه را به رای می گذارند.

نخست وزیر بریتانیا نتوانسته است برنامه خود برای خروج از اتحادیه را از تصویب پارلمان بگذراند. با این تحول، ترزا می و دولت وی زیر فشار بیشتری قرار می گیرند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حزب کارگر نیز در مورد همه پرسی دچار دو دستگی است و گروه هایی درون این حزب در مورد ماندن یا ترک اتحادیه اروپا اختلاف نظر دارند.

خروج بریتانیا از اتحادیه مهم ترین تحول طی ۴ دهه گذشته این کشور خواهد بود و برنامه خانم می درباره نحوه ترک اتحادیه با مخالفت اتحادیه رو به رو شد و تردیدها در باره برگزیت را دو چندان کرد.

در همه پرسی سال ۲۰۱۶ در مورد برگزیت ۵۲ در صد مردم بریتانیا به خروج رای دادند و ۴۸ در صد موافق ماندن در اتحادیه بودند

جرمی کوربین، رهبر چپگرای حزب کارگر، از افزایش درخواست ها درون حزب درباره برگزاری همه پرسی خشنود نیست اما این حزب در کنفرانس جاری با طرح چنان پیشنهادی موافقت کرده است تا مخالفان خروج از اتحادیه را راضی کند.

حزب کارگر در بحث های یکشنبه شب موافقت کرد که روز سه شنبه برنامه همه پرسی را به رای بگذارد. هر چند رهبری حزب ترجیح می دهد به جای همه پرسی یک انتخابات پارلمانی پیش از موقع برگزار شود. به گزارش رویترز دست کم ۵ میلیون تن از اعضای حزب کارگر موافق خروج بریتانیا از اتحادیه هستند.

نخست وزیر که موافق خروج از اتحادیه است با برگزاری همه پرسی دوم مخالف است.

در اجتماع وزیران عضو اتحادیه اروپا در هفته گذشته در سالزبورگ اتریش با پیشنهاد ترزا می در مورد برگزیت مخالفت شد؛ هر چند دومینیک راب، وزیر مسئول برگزیت، گفت با آن رای گیری همه چیز تمام نشده است و باز هم در این باره بحث و رای گیری می شود.

با این همه گفته می شود نشست سالزبورگ شاید موجب شود بریتانیا بدون هر نوع توافقی اتحادیه را ترک گوید.

https://gdb.voanews.com/DB8B35EC-8161-4D0C-8176-61890B65E8A4.gif