اتحادیه اروپا رئیس جمهوری سابق اوکراین را تحریم کرد

ویکتور یانکوویچ، رئیس جمهوری فراری اوکراین در یک کنفرانس خبری در حدود هزار کیلومتری جنوب مسکو در روسیه- ۲۸ فوریه ۲۰۱۴

اتحادیه اروپا دارایی های ۱۸ مقام دولت سابق اوکراین از جمله ویکتور یانکوویچ، رئیس جمهوری برکنار شده این کشور را توقیف کرد.

اتحادیه اروپا، متشکل از ۲۸ کشور، اسامی کسانی که هدف این تحریم ها قرار گرفتند را صبح پنجشنبه اعلام کرد. این اتحادیه می گوید آنها مسوول فساد دارایی های دولت اوکراین هستند. اتحادیه اروپا این تصمیم را یک شب قبل گرفت.

پسر ویکتور یانکوویچ، وزیر دارایی سابق او، و چند وزیر دیگر دولت یانکوویچ در میان کسانی هستند که دارایی آنها بلوکه شده است. یانکوویچ پس از چند ماه راه پیمایی گسترده معترضان، ماه گذشته میلادی اوکراین را ترک کرد.

مخالفان یانکوویچ به تصمیم او برای عقب نشینی از یک پیمان تجاری با اتحادیه اروپا به نفع دریافت بسته کمک های اقتصادی از روسیه معترض بودند. آن اعتراضات به خشونت های مرگباری منجر شد.

در همین حال، دور دیگری از تلاش های دیپلماتیک با هدف کاهش بحران نظامی در شبه جزیره کرمیه روز پنجشنبه صورت می گیرد. رهبران کشورهای اتحادیه اروپا در بروکسل دور هم جمع می شوند تا اعمال احتمالی تحریم ها علیه روسیه را بررسی کنند.

ولادمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نسبت به اعمال تحریم ها علیه این کشور هشدار داده است.

جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا قرار است بار دیگر با سرگی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه، این بار در رم، دیدار کند. کری پیشتر در روز چهارشنبه با وزیر امورخارجه روسیه، ویلیام هیگ وزیر امورخارجه بریتانیا، و آرسنی یاتسنیوک نخست وزیر موقت اوکراین دیدار و گفتگو کرده بود.

لاوروف و یاتسنیوک روز چهارشنبه در جریان رشته مذاکرات رهبران، رو در روی هم قرار نگرفتند. جان کری گفت انتظار انجام چنین دیداری را نیز نداشته است.

تنش ها در کریمه چند روز پس از ورود نیروهای روسیه به شبه جزیره کریمه در سطح بالایی قرار دارد. رابرت سری، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به کریمه، وادار شد که سفر خود را به این شبه جزیره کوتاه کند و منطقه را ترک کند. در کریمه او با گروهی از مردان مسلح ناشناس مواجه شد.

رهبران غربی می گویند بحران اوکراین ممکن است در صورت عقب نشینی نیروهای روسی به پایگاه های خود در دریای سیاه و اجازه ورود به ناظران بین المللی حل و فصل شود.

لاوروف روز چهارشنبه گفت روسیه نمی تواند به نیروهای مسلح حامی این کشور در کریمه دستور دهد به پایگاه ها بازگردند چرا که به گفته او، آنان نیروهای روسیه نیستند. او گفت نیروهای ناوگان پنجم روسیه در دریای سیاه در موقعیت همیشگی خود قرار دارند.

او همچنین گفت اجازه ورود ناظران بین المللی به کریمه برعهده روسیه نیست، بلکه این تصمیم با مقامات اوکراینی و کریمه است.

قرار است کریمه برای تعیین وضعیت آینده خود در ۳۰ مارس یک رفراندوم برگزار کند. ۶۰ درصد مردم این شبه جزیره را اقلیت روس تشکیل می دهند.