پارلمان اروپا قطعنامهای را تصویب کرد که در آن قانونگذاران خواستار آتشبس دائمی بین اسرائیل و حماس شدهاند، مشروط بر این که گروه شبهنظامی فلسطینی حماس در نوار غزه برچیده و تمامی گروگانهایی که در اختیار دارد آزاد شوند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در حالی که درگیری در نوار غزه کشورهای عضو اتحادیه اروپا و گروههای سیاسی در پارلمان اروپا را از هم جدا کرده است، دستیابی به چنین اجماعی در قالب یک قطعنامه در روز پنجشنبه کار آسانی نبود.
در حالی که پیشنویس قطعنامه بر نیاز به آتشبس دائمی تاکید داشت، اما پس از تصویب اصلاحیهای به تصویب رسید؛ اصلاحیهای که شرط برچیدهشدن حماس و آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانهای باقیمانده در دست حماس در آن لحاظ شد.
این قطعنامه غیرالزامآور با ۳۱۲ رای موافق، ۱۳۱ رای مخالف و ۷۲ رای ممتنع به تصویب رسید. پس از درخواست «توقف بشردوستانه» قانونگذاران اروپا در ماه اکتبر، این اولین باری است که پارلمان اروپا خواستار آتشبس میشود.
اتحادیه اروپا، مانند ایالات متحده، گروه حماس که از حمایت جمهوری اسلامی ایران برخوردار است را یک سازمان تروریستی میداند. وزیران امور خارجه این اتحادیه قرار است هفته آینده تحریمهای جدیدی را علیه این گروه تصویب کنند.
همزمان با تصویب قطعنامه پارلمان اروپا، نخست وزیر اسرائیل روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری با اعلام این که اسرائیل حدود دو سوم لشکرهای رزمی حماس را در غزه منهدم کرده، وعده داد که جنگ را تا «پیروزی کامل» به پیش ببرد.
بنیامین نتانیاهو گفت: «نبرد دو مرحله دارد؛ مرحله اول نابودی لشکرهای حماس است و تا به حال ۱۶ یا ۱۷ لشکر از ۲۴ لشکر حماس نابود شدهاند. اما مرحله دوم پاکسازی قلمرو (از شبهنظامیان) است که معمولا به لحاظ زمانی، طولانیتر است.»
او در این کنفرانس خبری که در تلآویو برگزار شد، با در دستگرفتن عکس یک سرباز اسرائیلی کشتهشده، گفت که سربازان بیهوده کشته نشدهاند و متعهد شد تا زمانی که «حماس شکست نخورده و گروگانها آزاد نشوند»، جنگ ادامه خواهد داشت.
در همین حال، تکاپوی جهانی برای آزادی گروگانهای باقیمانده از اسارت حماس ادامه دارد.
جان کربی هماهنگکننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید به رویترز گفت جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا قرار است روز پنجشنبه با خانوادههای گروگانهایی که توسط شبهنظامیان حماس به اسارت درآمدهاند دیدار کند.
پیشتر نیز آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا از خانوادههای گروگانها خواست که امید خود را از دست ندهند و تاکید کرد: «ما درکنار شما هستیم و رئیسجمهوری آمریکا هر روز تلاش میکند تا عزیزان شما را بازگرداند.»