رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ۲۹ آذر در نشستی در بروکسل تأکید کردند که هیچ تصمیمی در مورد آینده اوکراین، بدون رضایت کییف گرفته نخواهد شد.
آسوشیتدپرس نوشت: پس از گذشت بیش از یک هزار روز از تهاجم روسیه به اوکراین، موقعیت این کشور هنوز در هالهای از ابهام قرار دارد و افزود: روسیه هنوز به رغم تحمل تلفات سنگین در حال پیشروی است، شبکه انرژی اوکراین فروپاشیده و به کارگیری نیروهای نظامی برای این کشور دشوارتر شده است.
بسیاری از رهبران اتحادیه اروپا در نشست بروکسل به نشانه همبستگی با ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهوری اوکراین، شعار معمول «هیچ تصمیمی در مورد اوکراین بدون اوکراین و هیچ تصمیمی در مورد امنیت در اروپا بدون اروپاییها» را تکرار کردند.
همچنین ببینید: زلنسکی «تضمینهای امنیتی» برای اوکراین را با دبیرکل ناتو به بحث گذاشتدر آمریکا، دونالد ترامپ، رئیسجمهوری منتخب ایالات متحده، که روز اول بهمن به کاخ سفید بازخواهد گشت، قول داده است که جنگ در اوکراین را به سرعت پایان دهد.
به نوشته آسوشیتدپرس، بسیاری از اروپاییها نگران هستند که این موضوع به توافقی ضعیف برای اوکراین منجر شود.
بر اساس این گزارش، اخباری در اروپا در مورد برگزاری مذاکرات احتمالی صلح در اوایل سال ۲۰۲۵ میلادی و اینکه آیا ممکن است به استقرار نیروهای حافظ صلح اروپایی برای اجرای هرگونه توافقی بینجامد، منتشر شده است ولی رهبران اروپایی از هرگونه گمانهزنی پرهیز میکنند.
آنها میگویند در صورتی که ولودیمیر زلنسکی بگوید زمان مذاکره فرا رسیده است، اولویت باید تقویت موقعیت اوکراین باشد.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، در گفتگو با خبرنگاران تأکید کرد که تضمین کمکهای درازمدت به اوکراین اهمیت دارد و گفت :«باید روشن باشد که ما آمادهایم تا هر زمانی که نیاز باشد، به حمایتهای خود ادامه دهیم و پدافند هوایی، توپخانه و مهمات در صدر فهرست این حمایتها قرار دارند.»
او در پاسخ به پرسشی درباره موضع آقای ترامپ گفت که برداشتش از گفتگو با رئیس جمهوری منتخب آمریکا این است که همکاری خوبی میان اروپا و ایالات متحده امکان پذیر است.
لوک فریدن، نخستوزیر لوکزامبورگ، هم پیام مشابهی را منتقل کرد و گفت که هر گام باید با همراهی اوکراین و در حضور اتحادیه اروپا برداشته شود.
به نوشته آسوشیتدپرس، پیشبینی این موضوع که دونالد ترامپ ممکن است چه اقدامی انجام دهد، دشوار است.
در اوکراین، اتحادیه اروپا با ۲۷ عضو، بیش از ۱۸۷ میلیارد دلار، از زمان آغاز تهاجم روسیه به اوکراین کمک کرده است.
با این حال، کارشناسان معتقدند بعید است که اتحادیه اروپا بتواند حمایت نظامی مورد نیاز نیروهای مسلح اوکراین را ارائه دهد.
ولودیمیر زلنسکی به خبرنگاران گفت که اوکراین برای شکست پوتین نیازمند اتحاد قوی آمریکا با اتحادیه اروپا و کشورهای اروپایی است.