نامه فعالان سیاسی آلمان به شهرداری فرایبورگ در اعتراض به احکام اعدام؛ «به خواهرخواندگی» این شهر و اصفهان خاتمه دهید

عکس: DPA / ROLF HAID

شماری از فعالان سیاسی آلمان همزمان با صدور احکام اعدام برای توماج صالحی و محمود محرابی دو زندانی سیاسی، خواهان پایان بخشیدن «خواهرخواندگی» شهر فرایبورگ در آلمان با اصفهان شدند.

آن‌ها در نامه‌ای خطاب به «مارتین هورن» شهردار فرایبورگ آلمان مسأله خواهرخواندگی دو شهر اصفهان و فرایبورگ را یادآور شده و با در نظر گرفتن صدور احکام اعدام در دادگاه انقلاب شهر اصفهان و قرار داشتن این دو معترض در زندان‌های این شهر ادامه این توافق را «موجب القای حمایت شهردار فرایبورگ از این جنایات در میان شهروندان ایرانی» توصیف کردند.

در این نامه با یادآور شدن صدور احکام اعدام در دادگاه انقلاب شهر اصفهان برای دو زندانی و معترض سیاسی، «توماج صالحی و محمود محرابی» در زندان‌های این شهر نوشته شده است: «حتی اگر بگویید مشارکت شما با شهر اصفهان فقط بر مبنای فرهنگی خواهد بود، صدور احکام اعدام در این شهر و نقض حقوق بشر می‌تواند موجب القای حمایت شهردار فرایبورگ از این جنایات در میان شهروندان ایرانی شود.»

بهروز اسدی فعال سیاسی در گفتگو با صدای آمریکا با اشاره به ارسال این نامه و فشار بر روی سیاستمداران آلمانی گفت: «ما از سیاستمداران می‌خواهیم که که از نفوذ خود استفاده و به مسئولیت خود به عنوان نماینده مردم عمل کنند.»

اسدی همکاری‌های «به ظاهر فرهنگی» میان دو شهر را تا زمانی که این تبادل فرهنگی تحت نظارت نهاد‌های امنیتی «حکومت اسلامی» باشد را فاقد ارزش دانست و گفت که این موضوع «نمی‌تواند تصویری خوبی از شهردار فرایبورگ برای ایرانیان و طرفداران صلح و آزادی ایجاد کند.»

به گفته این فعال حقوق بشر در پاسخ به این نامه شهرداری فرایبورگ نیز با انتشار نامه‌ای حمایت خود را از محکومیت احکام اعدام علیه دو معترض ایرانی اعلام کرده است.

در متن پاسخ شهرداری فرایبورگ آمده است: «آقای هورن می‌تواند به طور رسمی و علنی نسبت به اعدام‌ها در ایران به‌ویژه [صدور حکم] اعدام آقای توماج صلاحی و فعال حقوق بشر آقای محمود مهرابی اعتراض کند.»

شهرداری فرایبورگ همچنین گفته است شهردار این شهر می‌تواند نامه‌هایی رسمی به حکومت جمهوری اسلامی ایران و دولت فدرال و وزارت خارجه آلمان بنویسد تا اقدامی در راستای توقف اعدام‌ها صورت بگیرد و همچنین حمایت سیاسی محمود محرابی دیگر زندانی سیاسی در خطر اعدام را برعهده بگیرد.

امضای قرارداد خواهرخواندگی میان این دو شهر به ۲۴ سال پیش بازمی‌گردد. در آن زمان محمد صلواتی، استاد بازنشسته دانشگاه کارلسروهه که مقیم فرایبورگ بود از شهردار وقت اصفهان خواست که این خواهرخواندگی را اعلام کنند. او پس از آن که به فرایبورگ باز می‌گردد دعوت‌نامه محمدعلی جوادی، شهردار وقت اصفهان را تسلیم «رولف بومه»، شهردار وقت فرایبورگ کرد. گفته شده است که بومه در سال ۲۰۰۰ میلادی به همراه چند تن از اعضای شورای شهر و همکاران دانشگاه فرایبورگ به اصفهان رفت و قرارداد خواهرخواندگی بین فرایبورگ و اصفهان را امضا کرد.