غيبت برخی متهمان پرونده عوامل اختلاس در دادگاه

http://www.youtube.com/embed/h1ubPt8C4KY

با اينکه يازده جلسه دادگاه عوامل اختلاس ۳ هزار ميليارد تومانی در ايران برگزار شده اما منتقدان دولت به غيبت برخی متهمان دولتی اين پرونده معترض اند. افرادی چون وزرای سابق راه و صنايع، قايم مقام بانک مرکزی و رييس سابق بانک صادرات.
جديدترين شماره نشريه پنجره؛ متعلق به اصولگرايان منتقد دولت ليستی منتشر کرده از کسانی که در رابطه با اختلاس سه هزار ميليارد تومانی متهم بوده اند، يا اسم شان از سوی مقامات قضايی طرح شده اما هنوز پای شان به دادگاه باز نشده است.
محمود احمدی نژاد اتهام عليه دولت خود را رد می کند اما منتقدان اصرار دارند دولت او با عوامل متهم به اختلاس ارتباط داشته است.
اسفنديار رحيم مشايی، رييس دفتر رييس جمهوری ايران
امضای او پای چند نامه برای واگذاری کارخانجات به گروه متهم به اختلاس منتشر شده. چندباری هم متهمان در دادگاه گفته اند با او جلسه داشتند. عنايت الله رياحی، خواهرزاده رحيم مشايی به عنوان يکی از متهمان در بازداشت است. اما هنوز مقام های قضايی اتهامی متوجه او نمی دانند.
حميد بهبهانی، وزير سابق راه و مشاور فعلی احمدی نژاد
چند کارخانه از جمله توليد محصولات راه آهن را به گروه متهم به اختلاس واگذار کرده است. نام چند معاون و مشاور او بارها در دادگاه مطرح شده که رشوه های چندصد ميليون دلاری دريافت کرده اند. بهبهانی که استاد احمدی نژاد در دانشگاه بود، با ادغام وزارت راه و مسکن، مدتيست مشاور رييس جمهوری ايران شده است.
علی اکبر محرابيان، وزير سابق صنايع
او هم مانند بهبهانی، بعد از ادغام وزارتخانه اش با وزارت بازرگانی، به سمت مشاور احمدی نژاد منصوب شد. برخی از مقام های وزارت صنايع به عنوان متهم پرونده اختلاس در دادگاه گفته اند، مجوز ارايه زمين و امکانات به گروه «اميرمنصور آريا» با دستور محرابيان بوده است.
حميد پورمحمدی، قائم مقام بانک مرکزی
او عاليترين مقام بانک مرکزی است که بازداشت شده، با اينحال، هنوز در دادگاه حاضر نشده است. در پرونده اختلاس، بانک ها همکاری نزديکی با عوامل اختلاس داشته اند و به همين دليل رييس بانک مرکزی، مورد انتقاد نمايندگان مجلس قرار گرفت. آنها معتقدند بانک مرکزی نظارت لازم بر بانک های کشور نداشته است.
محمد جهرمی و محمودرضا خاوری، روسای بانک های صادرات و ملی ايران
اين دو بانک بيشترين همکاری را با گروه متهم به اختلاس داشته اند. با اينکه مقامات قضايی از تخلفات آنها گفته اند اما تاکنون جهرمی بخاطر حمايت برخی چهره های صاحب نفوذ حکومت احضار نشده و خاوری هم که به خارج از ايران گريخته است.
علاالدين بروجردی، نماينده مجلس
غير از دولتی ها، از چند نماينده مجلس به عنوان متهم به همکاری با عوامل اختلاس ياد می شود که مهمترين آنها، علاالدين بروجردی ، رييس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس است. مقام های قضايی از احضار و حتی بازجويی آنها گفته اند اما هنوز معلوم نيست که در دادگاه حاضر شوند يا نه.
تاکنون مقام های قضايی جمهوری اسلامی تاکيد کرده اند همه عوامل اختلاس محاکمه می شوند اما با گذشت يازده جلسه دادگاه، هنوز خبری از محاکمه يا احضار اين متهمان نيست. اکثر آنها از مسوولان عاليرتبه هستند.
قدرت الله شريفی، مديرعامل سابق بانک مسکن
او هم از ديگر مديران بانکی متهم است که آبان ماه، برکنار شد. پيشتر وزير وقت صنايع او را «قهرمان صنعت» ناميد اما بعد از برکناری مدتی بازداشت شد. هنوز پرونده او در دادگاه مطرح نشده است.
خدامراد احمدی، معاون سابق وزير صنعت
از نزديکان محمود احمدی نژاد که سمت هايی چون معاون وزير رفاه، رييس نوسازی معادن و معاونت وزير صنعت را داشته و در ديماه بازداشت شد. اتهام او دريافت رشوه ۹۰۰ ميليون تومانی است.