ایلان ماسک و گروهی از چهرههای شناخته شده هوش مصنوعی در نامهای سرگشاده با اشاره به خطرات بالقوه هوش مصنوعی برای جامعه و بشریت، خواستار توقف شش ماهه توسعه سیستمهای قویتر از جیتیپی-۴ راهاندازی شده توسط «اوپن ای آی» (Open Al) شدهاند. این در شرایطی است که منتقدان این نامه میگویند هدف آن، بیشتر تبلیغاتی است.
«اوپن ای آی» در اوایل ماه مارس، با حمایت مایکروسافت، از چهارمین نسخه برنامه هوش مصنوعی «جیپیتی» خود رونمایی کرد. این نسخه با طیف وسیعی از برنامهها؛ از مکالمات انسانگونه تا خلاصه کردن اسناد طولانی و ساختن موسیقی، کاربران را شگفتزده کرده است.
این نامه سرگشاده توسط مؤسسه غیرانتفاعی «آینده زندگی» (Future of Life) منتشر شده است و بیش از هزار تن آن را امضاء کردهاند. آنها خواستار توقف توسعه هوش مصنوعی تا زمانی شدند که پروتکلهای ایمنی مناسب برای آن توسط کارشناسان مستقل طراحی، اجرا و ارزیابی شوند.
در بخشی از این نامه آمده است: «سیستمهای قدرتمند هوش مصنوعی تنها زمانی باید توسعه یابند که مطمئن باشیم اثرات آن مثبت و خطراتش قابل مدیریت خواهد بود».
در این نامه همچنین به خطرات احتمالی هوش مصنوعی برای جامعه و اختلالات اقتصادی و سیاسی که ممکن است به همراه بیاورد، اشاره شده است.
یکی دیگر از امضاکنندگان این نامه، یوشوا بنجیو از کارشناسان برجسته صنعت هوش مصنوعی است که اغلب از او به عنوان یکی از «پدرخواندههای هوش مصنوعی» یاد میشود.
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که پلیس اتحادیه اروپا -یوروپل- چندی پیش در مورد شماری از نگرانی های اخلاقی و قانونی هوش مصنوعی پیشرفته مانند «چت جیپیتی» و سوء استفاده احتمالی از این سیستم برای پیشبرد جرائم سایبری هشدار داد.
دولت بریتانیا نیز از ابتکارهایی برای طراحی یک چارچوب نظارتی در رابطه با هوش مصنوعی رونمایی کرده است.
ایلان ماسک که شرکت خودروسازیاش؛ «تسلا»، برای سیستم رانندگی خودکار خود از هوش مصنوعی بهره میبرد، نگرانیهای خود در مورد هوش مصنوعی را مطرح کرده است.
«اوپن ای آی» هفته پیش اعلام کرد که با حدود ۱۰ شرکت همکاری کرده است و به مشتریان این امکان را میدهد از طریق «چت جیپیتی»، از «اینستاکارت» موادغذایی سفارش دهند و یا از شرکت «اکسپدیا»، بلیت هواپیما رزرو کنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، سام آلتمن، مدیر اجرایی «اوپن ای آی»، این نامه را امضا نکرده است.
در این حال، منتقدان میگویند ادعاهای مطرح شده توسط امضاکنندگان نامه، ظرفیت فعلی این فنآوری را به شدت اغراقآمیز جلوه میدهد و به نگرانی مردم دامن میزند.
در تهیه این مطلب از گزارش رویترز استفاده شده است