پس از بیش از سه ماه اقامت در عربستان سعودی، علی عبدالله صالح رییس جمهوری یمن روز اول مهر به صنعا بازگشت. اما از فیصله سیاسی در آن کشور فقیر، در حالی که ده ها هزار نفر به تظاهرات در خیابان ها ادامه می دهند و از صالح می خواهند کنار برود، خبری نیست. در دوهفته گذشته، در نبرد بین نیروهای دولتی و رزمندگان وفادار به اوپوزیسیون بیش از ۱۴۰ تن کشته شده اند.
یمن جایگاه بزرگترین خیزش عمومی بهار عربی بوده است، در آنجا هشت ماه است معترضین در شهرها چادر زده اند و هر جمعه در گردهمایی های انبوه حضور یافته اند.
آمریکا همچنان عمیقا نگران وضع یمن است. تمام طرف ها باید از خشونت دست بردارند و خویشتن داری نشان دهند. آمریکا از پیشنهاد شورای همکاری خلیج فارس برای تشکیل کمیته ای جهت تحقیق در باره رویدادهایی که به مرگ شهر وندان بی گناه منجر شد پشتیبانی می کند. بسیاری از یمنی ها جان خود را از دست داده اند و هر روزی که بدون یک انتقال آرام و منظم بگذرد روز دیگری است که مردم یمن ناچار هستند در یک جوّ بی ثبات که امنیت و معیشت آنها را تهدید می کند بسر برند.
دولت یمن باید بی درنگ به آرمان های دمکراتیک مردمش توجه کند. آنها علاقه خود را به یک انتقال صلحجویانه و منظم قدرت که به در خواستهایشان برای صلح، آشتی، رفاه و امنیت پاسخ دهد روشن ساخته اند.
یک راه حل سیاسی بهترین شیوه برای پرهیز از خونریزی بیشتر است. اعضای شورای همکاری خلیج فارس و مقامات یمن در تلاش هستند برنامه انتقال را که بر اساس آن پرزیدنت صالح قدرت را به یک معاون واگذار خواهد کرد احیا کنند. او در سه فرصت جداگانه با پیشنهاد شورا موافقت کرد، اما بعدا هر بار از امضای توافق سر باز زد.
آمریکا بار دیگر پرزیدنت صالح را ترغیب می کند انتقال کامل قدرت را بدون تاخیر آغاز کند و ترتیبی دهد که انتخابات ریاست جمهوری پیش از پایان سال در چارچوب طرح شورای همکاری خلیج فارس برگزار شود. مردم یمن باندازه کافی رنج کشیده اند و شایسته راهی بسوی یک کشور متحد، باثبات و امن و دمکراتیک هستند. آمریکا برای پشتیبانی از آرمان های مردم یمن به کار با شورای همکاری خلیج فارس و دیگران در جامعه بین المللی ادامه خواهد داد.