ایران و آزادی اینترنت

در پیشاپیش تظاهرات طرفدارای از دمکراسی در ایران که به دعوت رهبران اوپوزیسیون برپا شد و ده ها هزار نفر در آن شرکت کردند، دولت ایران کوشش برای سانسور ارتباطات اینترنتی و سایبری را افزایش داد.
بگزارش سازمان گزارشگران بدون مرز در پاریس، رژیم بر بستن وب سایت ها و فیلتر کردن کلمات اصلی افزود، ارتباط های تلفن همراه و ارسال پیامک را مختل کرد، و بر ایجاد پارازیت روی برنامه های بین المللی شدت بخشید. سرعت باند پهن اینترنت در شهرهای عمده نیز بشدت کند شد.
سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید سرکوب گسترده روز ۲۱ بهمن آغاز شد، با این هدف که از تشکیل تجمعات طرفداری از دمکراسی، که از تظاهرات انبوه در مصر الهام می گرفت و تبلیغ درباره آنها، جلوگیری شود.
هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در سخنانی نیاز به تعهد جهانی به آزادی اینترنت برای حفاظت از حقوق بشر در آن لاین، همانند خارج از آنرا یاد آور شد:
**** حقوق افراد برای بیان آزادنه نظریاتشان، شکایت از دولتهایشان، عبادت بر اساس باورهایشان، مقوله ای جهانی است، خواه در یک میدان عمومی بکار برده شود یا در یک وب لاگ فردی. آزادی برپایی تجمع و گردهمایی در فضای سایبری نیز کاربرد دارد.
هیلاری کلینتون از کشورهایی که می خواهند اینترنت را کنترل و سانسور کنند انتقاد کرد. چین، برمه، ویتنام و ایران از آن جمله هستند که در آنها مقامات امنیتی وب سایت های اوپوزیسیون را می بندند، رسانه های اجتماعی را هدف می گیرند، و اطلاعات مربوط به هویت مردم خود را برای یافتن و دنبال کردن آنها می دزدند.
هیلاری کلینتون گفت: «ایالات متحده آمریکا متعهد است به مردم در دور زدن فیلترها، جلوتر بودن از سانسورها، هکرها و اوباش و اراذلی که آنها را هدف ضرب و شتم قرار می دهند یا به دلیل آنچه در آن لاین می گویند به زندان می اندازند، کمک کند. این، پیکاری برای حقوق بشر، آزادی انسان و شآن و حیثیت انسانی است.»