باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در سخنرانی اخیر خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، جامعه باز و دولت باز را ستود. او از کشورهای جهان خواست تا سپتامبر آینده با تعهدات مشخصی به شفافیت، واگذاری قدرت به شهروندان و پاسخگویی دمکراتیک، به سازمان ملل متحد بیایند. رییس جمهوری آمریکا تاکید کرد «بخشی از بهای آزادی ما این است که برای آزادی دیگران تلاش کنیم.»
پرزیدنت اوباما در عین حال به هنگام دیدار از مومبای (بمبئی) هند طی سخنانی در نمایشگاه «دمکراسی و جامعه باز» خواستار مسئولیت پذیری جامعه مدنی هند برای تقویت دمکراسی، مبارزه با فساد، پاسخگویی مقامات دولتی و گشودن راه های جدید برای زندگی بهتر شهروندان از طریق گسترش فناوری های جدید شد.
پرزیدنت باراک اوباما و مان موهان سینگ نخست وزیر هند، با بهره گیری از خلاقیت و نوآوری های دو کشور در عرصه فناوری های مدرن اعلام کردند برای شفاف سازی عملکرد دولت ها همکاری خواهند کرد و از اصلاح طلبان در کشورهای دیگر حمایت می کنند.
هند و آمریکا بر این باورند که گشودن راه های دسترسی به اطلاعات و تقویت مشارکت مدنی از طریق فناوری های جدید برای ارائه خدمات بهتر به ویژه به اقشار فقیر جامعه به تقویت کارآفرینی و فرصت اقتصادی منجر خواهد شد.
سامانتا پاور، مدیر ارشد و دستیار ویژه حقوق بشر در این باره می گوید «اگر سازمان های غیر دولتی در کشورهایی که به تازگی راه دمکراسی را در پیش گرفته اند با سازمان های مشابه در دیگر کشورها همکاری کنند، تجربه های بسیاری کسب خواهند کرد. هند پیشگام یافتن راه هایی است که چگونه می توان از فناوری و نوآوری برای پاسخگوئی دمکراتیک بهره برداری کرد. سازمان های غیر دولتی در آمریکا و همه کشورهای پیشرفته و در حال رشد، می توانند از این تجربه هند استفاده کنند.»