سیاست‌های اقتصادی جمهوری اسلامی؛ عامل فرار سرمایه و کوچ برخی از کارخانه‌ها

بحران اقتصادی در ایران به کوچ اقتصادی انجامیده است.

محسن نادری رئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته در گفتگو با خبرگزاری «ایسنا» از خروج شرکت‌های بزرگ تجهیزات پزشکی از کشور خبر داده است.

او در تشریح فعالیت این شرکت‌ها در بیرون از مرزها تاکید کرده است که این شرکت‌ها طراحی و تولید قطعات اصلی را در ایران انجام می‌دهند و در ترکیه و برخی کشورهای اروپایی مونتاژ می‌کنند.

مدیرعامل شرکت داروگر نیز از مشکلات تولید در ایران نوشته و در نامه‌ای به خبرگزاری «ایلنا» اعلام کرده است که تحمیل مالیات‌های ناعادلانه و ممانعت از خرید مواد اولیه و فروش کالا دلیل تعطیلی کارخانه داروگر تهران بود.

بیژن اسماعیلی در این نامه از «برخوردهای سلیقه‌ای» و «سیاست‌های غلط اقتصادی در ایران» گلایه کرده و از محدودیت‌های ایجاد شده برای خرید مواد اولیه و فروش کالا گلایه کرده است.

چالش‌های تولید و تعطیلی‌ها فقط منحصر به صنایع نیست و شهریور سال ۱۴۰۱ فرهاد اکبری رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرکزی دامداران کشور نیز از تعطیلی ۱۰ درصد دامداری‌های کشور خبر داده بود.

اکبری نیز سیاست‌ گذاری‌های نادرست و رفتار سلیقه‌ای در اقتصاد را عامل ایجاد بحران برای دامداری‌ها دانسته و گفته بود که قوانین و مقررات زائد برای خرید و تحویل خوراک دام باعث تاخیر در تحویل خوراک دام شده است.

از طرف دیگر به‌دلیل مشکلاتی که در تولید و مصرف گاز در زمستان وجود دارد، هر سال برخی از صنایع با قطع گاز هم مواجه می‌شوند و این یعنی در تابستان قطع برق و در زمستان قطع گاز چالش تولید در صنایع را بیشتر کرده است. بر همین اساس صنایع در سال گذشته بواسطه قطعی برق زیانی بالغ بر ۷ میلیارد دلار را متحمل شده‌اند.