پاول دوروف: انتقادها از تلگرام به «ستایش» تبدیل خواهد شد

شبکه پیام‌رسان «تلگرام»

پاول دوروف، مدیر و بنیان‌گذار «تلگرام»، روز جمعه ۱۶ شهریور گفت که این شبکه پیام‌رسان با «انتقاد از ناکافی بودن نظارت بر محتوای خود» مقابله خواهد کرد.

او در پیامی برای بیش از ۱۲ میلیون مشترک خود در تلگرام، همچنین گفت که این شبکه پیام‌رسان قابلیت‌هایی را که برای فعالیت غیرقانونی مورد سوء استفاده قرار می‌گیرند، حذف خواهد کرد.

دوروف هفته گذشته در فرانسه در ارتباط با استفاده از تلگرام در جرایمی از جمله کلاهبرداری، پولشویی، و به اشتراک‌گذاری تصاویر سواستفاده جنسی از کودکان، بازداشت شد. دادستانی فرانسه پس از انجام تحقیقات مقدماتی که چهار روز طول کشید، او را با سپردن وثیقه آزاد کرد.

به گفته این کارآفرین فناوری روسی‌‌تبار، در حالی که ۹۹.۹۹۹ درصد از کاربران تلگرام هیچ ارتباطی با جرم و جنایت ندارند، ۰.۰۰۱ درصد آنها با فعالیت‌های غیرقانونی خود تصویر بدی برای این پلتفرم ایجاد می‌کنند و تقریباً یک میلیارد کاربر این شبکه پیام‌رسان را به خطر می‌اندازند.

او در ادامه بدون ارائه توضیح مشخصی، متعهد شد که انتقادها از تلگرام به «ستایش» تبدیل خواهد شد.

بازداشت دوروف بازتاب گسترده‌ای در صنعت فناوری جهان داشت و بحث‌های داغی را پیرامون محدودیت‌های آزادی بیان در رسانه‌های اجتماعی، و مسئولیت مدیران این پلت‌فرم‌ها در قبال رفتارهای مجرمانه کاربران، پدید آورده است.

وکیل دوروف می‌گوید که تحقیق درباره نقش دوروف در رابطه با جرائمی که کاربران در تلگرام مرتکب می‌شوند، بیهوده است.

کیتی هاربث، مدیر سیاست عمومی سابق شرکت «متا»، که اکنون به شرکت‌ها در مورد مسائل فناوری مشاوره می‌دهد، می‌گوید که اقدامات دوروف برای تعدیل محتوا اقدامی مفید است، اما چنین رویکردی با انجام چند تغییر کوچک در تلگرام به نتیجه نخواهد رسید.

تلگرام گزارش‌های مربوط به محتوای غیرقانونی در چت‌های خصوصی را پردازش نمی‌کند و از پیام‌های کاربران محافظت می‌کند.

دوروف در پیامی که در روز پنجشنبه منتشر کرد، گفت تلگرام کامل نیست، اما ادعای برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه نوعی «بهشت بی‌قانونی» است، واقعیت ندارد و این شبکه روزانه میلیون‌ها پست و کانال مضر را حذف می‌کند.

دوروف ضمن انتقاد از بازداشت خود در فرانسه، گفت که مقامات فرانسوی به سادگی می‌توانستند نگرانی‌های خود را با نماینده تلگرام در اتحادیه اروپا و یا با خود او در میان بگذارند.

مدیر عامل و بنیان‌گذار تلگرام نوشت: «اگر کشوری از یک سرویس اینترنتی ناراضی است، رویه ثابت این است که اقدام قانونی علیه خود این سرویس را آغاز کند.»

منبع: رویترز