در ادامه رفتار متناقض مقامات جمهوری اسلامی در خصوص حجاب اجباری، برخی شهروندان میگویند توقیف خودروها برای «کشف حجاب» با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات متوقف شده؛ یک حقوقدان در ایران نیز از عملکرد نمایشی حکومت در خصوص توقیف و ترخیص خودروها بر سر رعایتنکردن حجاب اجباری انتقاد کرده است.
محسن برهانی، حقوقدان و استاد منتقد که از دانشگاه اخراج شده، در یک روایت اینستاگرامی، گفت که مقامات جمهوری اسلامی «به مناسبتهای مختلف مانند نیمه شعبان یا ۲۲ بهمن اعلام میکنند که خودروهای توقیفی به علت کشف حجاب، ترخیص میشوند.»
برهانی تأکید کرد: «اگر به صورت قانونی توقیف کرده بودید، غلط میکنید که خلاق قانون ترخیص میکنید و اگر به صورت غیرقانونی توقیف کرده بودید، غلط کردید که توقیف کردید.»
پیش از این، سعید منتظرالمهدی سخنگوی فراجا اعلام کرده بود که در آستانه ۲۲ بهمن، سالگرد انقلاب ۵۷، خودروهای توقیف شده به بهانه کشف حجاب، «به جهت رضایتمندی شهروندان» رفع توقیف میشوند.
به روایت برخی کاربران در رسانههای اجتماعی، مقامات جمهوری اسلامی تا زمان برگزاری انتخابات در روز یازدهم اسفند، سختگیریها برای اعمال حجاب اجباری بر زنان و دختران را کمرنگتر کردهاند. از جمله، خودروهای توقیف شده به دلیل «کشف حجاب»، رفع توقیف شدهاند.
یک کاربر شبکه اجتماعی ایکس نوشته «رفتم ماشین را بخوابانم به خاطر کشف حجاب، میگویند تا انتخابات هیچ ماشینی را نمیخوابانیم. عجب سیرکی را زندگی میکنیم.»
او تأکید کرده که مقامات به او گفتهاند «برو بعد از انتخابات بیا، آن موقع بخوابانیم.»
تناقض رفتاری مقامات جمهوری اسلامی درباره حجاب اجباری و بهرهبرداری از زنانی که با تعاریف حکومت «بدحجاب» تلقی میشوند در مناسبتهای حکومتی مثل راهپیمایی سالگرد انقلاب ۵۷، پیش از این نیز مورد انتقاد قرار گرفته است.
همچنین ببینید: واکنشها به رفتار دوگانه حکومت در قبال حجاب اجباری؛ مادر مهسا امینی: دخترم را برای همین کشتیدپیشتر هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان درباره حضور زنان بدون حجاب اجباری در حوزههای اخذ رأی گفته که «از موضوع حجاب در انتخابات دوقطبیسازی کاذب نشود» و «حق رأی در هیچ قانونی سلب نشده و حتی توسط دادگاه نیز سلبشدنی نیست.»
این در حالی است که برخوردهای خشونتبار نیروهای حکومتی با زنانی که در مقابل حجاب اجباری مقاومت مدنی میکنند، ادامه دارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
انتخابات در جمهوری اسلامی ایران بارها از سوی ناظران به عنوان «انتخابات فرمایشی» و «انتخابات نمایشی» توصیف شده و در حال حاضر نیز برخی کاربران در شبکههای اجتماعی آن را «سیرک انتخابات» مینامند.
هنرپیشه آمریکایی، ویتنی رایت، که به تازگی به ایران سفر کرده بود، در پاسخ به کامنت انتقادی یک کاربر ایرانی که او را به «خوب» جلوه دادن حجاب اجباری و نادیده گرفتن سرکوب مردم ایران متهم کرده بود، به تبلیغ انتخابات جمهوری اسلامی پرداخت و نوشت: «رأی دادن در اول مارس را فراموش نکن.»
همچنین ببینید: بازیگر آمریکایی فیلمهای بزرگسالان خواهان «مشارکت کاربران» در انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان شد