بیش از ٢٧۵ فعال داخل و خارج ایران روز یکشنبه ششم اسفند با انتشار بیانیهای اعلام کردند در «صحنهآرایی» انتخابات پیش رو شرکت نخواهند کرد.
امضاکنندگان در ابتدای بیانیه خود با اشاره به «بنبست اصلاحات و جراحی و حذف کامل منتقدان، بویژه از مقطع انتخاباتی سال۱۴۰۰ و سیاست یکپارچهسازی و حتی رد صلاحیت گسترده نامزدهای نهبهاندازهکافی خودی» گفتهاند انگیزه عمومی برای شرکت در این انتخابات به شدت کاهش یافته است.
به گفته این فعالان، در نبود گرایشهای گوناگون و «احزاب و جریانهای ریشهدار» انتخابات در ایران معنا و موضوعیتش را از دست داده است.
آنها یادآورد شدهاند که سیاست «مصلحتگرایی نه تنها نتیجه و دستاورد پرباری به ارمغان نیاورده که خود عملا به استمرار استبداد و انسداد منجرشده است.»
فعالان سیاسی، اجتماعی، و فرهنگی، با اشاره به اضمحلال انتخابات در ایران تحت حاکمیت جمهوری اسلامی و بحرانهای زیستمحیطی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی گریبانگیر کشور تصریح کردهاند: «برخود فرض میدانیم در انتخابات پیشرو که صراحتا در تقابل با حق حاکمیت عمومی مردم مهندسی شده است، شرکت نکنیم و به این صحنهآرایی تن درندهیم.»
به گفته آنها، «بدون احیای راستین نهاد انتخابات، حضور و مشارکت واقعی رخ نخواهد نمود و عرصه سیاسی رسمی سرنوشتی بهتر از دریاچه خشکیده ارومیه نخواهد داشت.»
ابوالفضل قدیانی، عبدالعلی بازرگان، مرتضی الویری، علیرضا رجایی، مهدی نوربخش، پروانه سلحشوری و علی مزروعی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
در ادامه کارزار تحریم انتخابات در ایران، یاشار تبریزی در بیانیهای از زندان اوین، از مردم خواست تا با ماندن در خانه در روز برگزاری انتخابات پیش روی جمهوری اسلامی، «مهر ابطال» بر کارنامه حکومتی بزنند که به گفته او انتخابشان نبوده و نیست.
همچنین ببینید: یاشار تبریزی از زندان اوین: راه سربلندی ایران «گذار» از جمهوری اسلامی است، نه صندوقهای «جعلی» رأیموسسه نظرسنجی گمان پیشبینی کرده است که ۷۷ درصد از شهروندان ایران در انتخابات پیش رو شرکت نخواهند کرد.
عمار ملکی، مدیر این موسسه درباره عدم تمایل اکثر ایرانیان برای شرکت در انتخابات، به صدای آمریکا گفته که تمایلات اصلاحطلبانه یا اصولگرایانه به حکومت اقبال بیشتری پیدا نکرده و نسبت به نظرسنجی پیشین هشت درصد بیشتر گفتهاند که در این انتخابات شرکت نمیکنند.