پرزیدنت ترامپ: پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به ایران حمله نخواهیم کرد

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا

دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهوری آمریکا، با اعلام خبر جریان داشتن «گفت‌وگوهای سازنده» میان ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد که ایالات متحده تا پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا به ایران حمله نخواهد کرد.

پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز پنج‌شنبه ۱۶ مهر، در شبکه «تروت‌سوشال» نوشت: «ما در حال انجام گفت‌و‌گوهای سازنده‌ای با جمهوری اسلامی ایران هستیم.»

او تاکید کرد: «می‌خواهم برای همه روشن کنم در شرایطی که ایران از نظر اقتصادی و نظامی در شرایط بسیار بدی قرار دارد، و در حالی که محاصره به طور کامل و با قدرت ادامه خواهد یافت، و نفت با حجم بی‌سابقه‌ای از تنگه هرمز جریان خواهد داشت (۲۲ میلیون بشکه، فقط دیشب، بدون اینکه حتی یک بشکه از ایران بیاید یا به ایران برود!)، ما در هیچ زمانی قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای - که قرار است در ۳ نوامبر [۱۲ آبان] در ایالات متحده برگزار شود - به ایران حمله نخواهیم کرد.»

پرزیدنت ترامپ بار دیگر تاکید کرد: «ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت.»

پایگاه خبری آکسیوس شامگاه چهارشنبه ۱۵ مهر گزارش داده بود که وزارت جنگ ایالات متحده چند روز پیش به ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، سنتکام، دستور داده است آماده‌سازی‌ها برای ازسرگیری احتمالی عملیات نظامی گسترده علیه جمهوری اسلامی ایران را تکمیل کند.

آکسیوس به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد که در این دستورالعمل هیچ تاریخ مشخصی برای آغاز حملات تعیین نشده و پرزیدنت ترامپ نیز هنوز تصمیم نهایی خود را در این زمینه اتخاذ نکرده است.

با این حال، آکسیوس می‌گوید که منابع آمریکایی و اسرائیلی به این پایگاه خبری گفته‌اند احتمال دارد حملات پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا در آبان و حتی پیش از انتخابات اسرائیل، که یک هفته زودتر برگزار می‌شود، آغاز شود.

روز پنجشنبه ۱۶ مهر یک مقام کاخ سفید در پاسخ به صدای آمریکا درباره گزارش‌های رسانه‌ای مبنی بر احتمال ازسرگیری حملات نظامی به جمهوری اسلامی تأکید کرد که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، همه گزینه‌ها را در اختیار دارد و هر اقدامی را که به نفع آمریکا باشد، انجام خواهد داد.

این مقام کاخ سفید روز پنجشنبه ۱۶ مهر در پاسخ کتبی به فرهاد پولادی، خبرنگار صدای آمریکا، گفت: «فرمانده کل قوا در هر زمان تمامی گزینه‌ها را در اختیار دارد. ایالات متحده با کنترل تنگه هرمز و در شرایطی که اقتصاد ایران در حال فروپاشی است، در موقعیت بسیار قدرتمندی قرار دارد.»

او با تاکید بر این که رژیم ایران به‌شدت در هم کوبیده شده است، گفت: «اوضاع از یکی از دو مسیر پیش خواهد رفت؛ راه آسان یا راه سخت. پرزیدنت ترامپ تمامی اهرم‌های قدرت را در اختیار دارد و هر کاری را که به نفع ایالات متحده باشد، انجام خواهد داد.»