همزمان با فزاینده نرخ ارزهای خارجی و طلا در ایران، اعتراضات معیشتی چهارشنبه ۲۹ فروردین با ادامه تحصن کشاورزان اصفهان، تجمع کارگران اخراجی صنعت فولاد و کارکنان شرکتهای مسافربری در اهواز، ادامه یافت. گروهی از مالباختگان نیز در آمل تجمع کردند.
به گزارش کانال تلگرامی «اعتراض مدنی بازار»، تحصن کشاورزان اصفهان برای مطالبه حقآبه زایندهرود ادامه دارد و با بیاعتمادی به وعدههای مقامات مسئول، «آنها میگویند میایستیم تا به چشم خود آب را پشت سد آبشار ببینیم.»
این معترضان، با بیان این که «به این نظام هیچ اعتمادی نداریم»، میگویند «صدها بار وعده دادند، اما میخواهند اعتراض ما کشاورزان را خنثی کنند و بعد زیر وعدهشان بزنند» اما «کشاورزان به آنها میفهمانند که دیگر نمیتوانند کلک بزنند.»
از سویی دیگر، در اهواز، مرکز استان خوزستان، کارگران اخراج شده گروه ملی صنعتی فولاد ایران، در اعتراض به «اخراج ظالمانه» خود، در روز چهارشنبه تجمع کردند.
به گزارش کانال تلگرامی «شورای بازنشستگان ایران»، این معترضان با اعلام این که «اعتراض علیه فقر و فساد، حق مسلم ما است»، هشدار دادهاند که اگر به کار بازگردانده نشوند، «مقابل ساختمان مرکزی بانک ملی» تجمع خواهند کرد.
همچنین، کارکنان شرکتهای مسافربری اهواز روز چهارشنبه ۲۹ فروردین در مقابل ساختمان شهرداری مرکز استان خوزستان تجمع اعتراضی برگزار کردند.
در ادامه اعتراضات معیشتی در ایران، گروهی از مالباختگان شرکت «موبایل موسوی آمل» نیز روز سهشنبه ۲۸ فروردین در آمل در استان مازندران تجمع کردند.
بر اساس گزارش کانال اعتراض مدنی بازار، از مهر سال قبل کسانی که گوشی موبایل سفارش دادهاند، با گذشت هفت ماه هنوز گوشی تحویل نگرفتهاند.
در ماههای گذشته، کلاهبرداری و فساد مالی در «کوروش کمپانی» با به جا ماندن انبوهی از مالباختگان، خبرساز شده بود.
تداوم اعتراضهای معیشتی در ایران در حالی است که نوسانات رو به رشد نرخ ارزهای خارجی و سکه و طلا در بازار ایران ادامه دارد.
در روز چهارشنبه و همزمان با تهیه این گزارش، قیمت فروش هر یک دلار آمریکا در بازار ایران ۶۶ هزار و ۲۰۰ تومان است و هر یک سکه طلای موسوم به «طرح امامی» ۴۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان فروخته میشود.
در این حال، رئیس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرده که بهای بلیت مترو، اتوبوس، و کرایه تاکسی از نخستین روز اردیبهشت، تا ۴۵ درصد افزایش خواهد یافت و گزارشها حاکی از آن است که دولت جمهوری اسلامی رکورد بیشترین رشد اجارهبها را در تاریخ ثبت دادههای رسمی به ثبت رسانده است.
در روزهای گذشته، رئیس جمهوری اسلامی ایران، ادعا کرده که شاخصها نشانگر «رشد اقتصادی» است، اما یک تحلیلگر در گفتوگو با صدای آمریکا، با تأکید بر وضعیت بد معیشتی مردم، دولت ابراهیم رئیسی را به «سفسطه در تحلیل دادهها»، جلوگیری از انتشار آمار، و روی آوردن به «ترویج شبه علم» متهم کرده است.
همچنین ببینید: ادعای رئیسی: شاخصها نشانگر رشد اقتصادی است؛ یک تحلیلگر: سفسطه و ترویج شبهعلم است