در حالی که رئیس پلیس راهور تهران بزرگ از مرگ سالانه ۴ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر اثر آلودگی هوا در شهر تهران خبر داده است، یک کارشناس محیط زیست به صدای آمریکا میگوید با اضافه شدن آلایندههای جدید مانند سوخت مازوت و ریزگردها، طبیعی است که هوا روز به روز آلودهتر شود.
ناصر کرمی، اقلیمشناس و کارشناس محیط زیست، روز سهشنبه ۴ آبان ماه در گفتوگو با صدای آمریکا، دلایل آلودگی هوای تهران را وجود منابع آلاینده از جمله خودروهای غیراستاندارد و آلودهکننده، توزیع سوخت نامناسب در شهر، و آلاینده بودن عمده ناوگان حمل ونقل عمومی اعلام کرد و گفت، سامانه حمل و نقل عمومی پاک گسترش نیافته و شبکه مترو هنوز کامل نشده است.
آقای کرمی در ادامه، وجود ریزگردها و مصرف سوخت مازوت در اطراف شهر تهران را پدیدهای تازه در آلودگی هوا دانست و افزود، با اضافه شدن این آلایندهها به آلایندههای قبلی، که کماکان وجود دارند، طبیعی است که هوا روز به روز آلودهتر شود.
استفاده از سوخت فسیلی مازوت در نیروگاههای تولید برق، سال گذشته با آغاز زمستان و همزمان با اوجگیری استخراج بیتکوین در ایران و افزایش انتقادها از قطع پیاپی برق رخ داد و تشدید آلودگی هوا را در پیداشت.
همچنین ببینید: اوجگیری استخراج بیتکوین در ایران همزمان با قطع پیاپی برق و مصرف مازوت در نیروگاهها؛ پای چینیها در میان است
این کارشناس محیط زیست با اشاره به راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت، و بلند مدت برای رفع آلودگی هوا به صدای آمریکا گفت، در کوتاه مدت میتوان با مدیریت ترافیک از جمله تغییر ساعت کار، و مدیریت بهتر لحظات تشدید وارونگی هوا، با مسئله آلودگی هوا برخورد کرد.
ناصر کرمی در عین حال تاکید کرد: «استفاده از سوخت مازوت باید متوقف شود.»
او در رابطه با راهکارهای میانمدت نیز گفت: «باید اجازه داد مردم خودرو برقی و خودرو استاندارد داشته باشند، انحصار بازار خودرو باید شکسته شود، سوخت مناسب باید در شهر توزیع شود، و بنزین مناسبتر و باکیفیتتر [ارائه شود.]»
این اقلیمشناس و کارشناس محیط زیست بهترین راهکار بلندمدت را توسعه حمل و نقل عمومی اعلام کرد و گفت، باید مترو و اتوبوس برقی سهم خیلی بیشتری را در کلانشهرهای ایران داشته باشد.
محمدحسین حمیدی، رئیس پلیس راهور تهران بزرگ، در گفتوگو با خبرگزاری مهر از مرگ سالانه ۴ هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم به دلیل آلودگی هوا در شهر تهران خبر داده است. او با اشاره به وضعیت نامناسب حمل و نقل عمومی تهران گفت، هر موتورسیکلت سه برابر یک خودرو آلودگی ایجاد میکند.
او همچنین به اشاره به وضعیت نامناسب حمل و نقل عمومی تهران، از افزایش تردد ۳۷ درصدی خودروهای شخصی و کاهش ۳۳ درصدی استفاده از حمل و نقل عمومی نسبت به سال ابتدایی همهگیری کرونا در ایران خبر داد و گفت عمر اکثر دستگاههای حمل و نقل عمومی تهران بالای ۱۲ سال است.