ارتباط میان سقط جنین و مصرف قرص های ضد افسردگی در زنان باردار

پژوهشگران کانادایی دریافته اند مصرف قرص های ضد افسردگی در اوایل دوران بارداری احتمال سقط جنین را افزایش می دهد.

در شرایطی که پانزده درصد از زنان باردار به افسردگی مبتلا می شوند، بر اساس یافته های پژوهش جدید محققان کانادایی، ٣̷٧ درصد زنان در اولین سه ماه دوران بارداری خود قرص های ضد افسردگی مصرف می کنند و قطع دارو، به بازگشت بیماری منجر می شود و ممکن است جان مادر و جنین را در معرض خطر قرار دهد.

نتایج تحقیق آنیک برارد، پژوهشگر دانشگاه مونترال و گروه همکاران او در مورد ٥١٢٤ زن اهل کبک کانادا که در دوران بارداری، جنین خود را از دست داده بودند حاکی از آن است که خطر سقط جنین در زنان بارداری که داروهای ضد افسردگی مصرف کرده بودند، ١̷٦٨ بار بیشتر از زنانی دیگر بود.

تحلیل ثبت موارد بارداری بین سال های ١٩٩٨ تا سال ٢٠٠٣ در استان کبک حاکی از آن است که ٥̷٥ درصد ( ٢٨٤ ) از زنانی که جنینشان سقط شده بود، حداقل یک دوره داروی ضد افسردگی در دوران بارداری خود مصرف کرده بودند.

نویسندگان این تحقیق نتیجه گیری کرده اند: «در پرتو یافته های ما، پزشکانی که بیمارانی در سنین باروری و باردار دارند که باید در اوایل دوران بارداری با داروی ضد افسردگی درمان شوند، بهتر است که از خطرها و مزایای مصرف این داروها بیماران خود را مطلع کنند.»

آدرین اینارسون، پرستار « بیمارستان کودکان بیمار » در تورنتو در یادداشت خود در مورد این گزارش تاکید کرده است: «با وجود همه محدودیت های موجود و بسیار اندک بودن خطرسقط جنین، مسئله این است که هنوز روشن نیست که آیا افسردگی عامل سقط جنین است و یا داروی ضد افسردگی. اما اثر داروی مورد نیاز زنان باردار افسرده در سطحی نیست که تفاوت عمده ای ایجاد کند.»

این پژوهشگرکانادایی اذعان کرده است به هدف کشف ارتباط سقط جنین و تاثیر داروی ضد افسردگی باید مادران بارداری که داروی ضد افسردگی مصرف می کنند، با آن دسته که افسرده هستند اما از مصرف دارو خودداری می کنند، مقایسه شوند.

گزارش تحقیق گروه آنیک برارد، مدیر واحد تحقیقاتی داروها و بارداری در دانشگاه مونترال، روز دوشنبه ( ١ مه ) در « نشریه انجمن پزشکی کانادا » منتشر شد.