سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اعلام معطل ماندن ۱۵۰ هزار کیت شناسایی «تب دنگی» در گمرک گفته است: «تب دنگی» نگران کننده است و در صورت عدم برنامه ریزی تا ۲ ماه آینده یاد و خاطره دوران کرونا زنده خواهد شد.
سلمان اسحاقی گفته با وجود شرایط نگران کننده این بیماری در کشور، متاسفانه اطلاعرسانی در این زمینه نمیشود.
اسحاقی تاکید کرده «یک اپیدمی رو به گسترش داریم و شوخیبردار هم نیست.»
به گفته این نماینده مجلس بیتفاوتی دانشگاهها بسیار نگرانکننده است و هر روز مشاهده میکنیم آمار ابتلا در استانها در حال اضافه شدن است.
اظهارات این نماینده مجلس در حالی است که حکومت در حال حساسیتزدایی از این موضوع است.
برهمین اساس صدا و سیمای جمهوری اسلامی در گزارش یکشنبه ۳۱ تیر، با این ادعای غیرعلمی که «تنها یک درصد از مبتلایان به تب دنگی» در خطر مرگ قرار میگیرند، از اهمیت ابتلای مردم به این بیماری حساسیتزدایی کرد و به نقل از یک مقام وزارت بهداشت، تاکید کرد که «پای تب دنگی به تهران نرسیده.»
تقلیل اهمیت شیوع تبدنگی در کشور از طریق رسانههای رسمی حکومتی؛ در حالیاست که به گزارش وبسایت انتخاب، معاون فنی «مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت» شنبه ۳۰ تیر اعلام کرده بود که «نخستین مورد تب دنگی در تهران شناسایی شد که این فرد مسافر بوده است.»
ادعای «یک درصد احتمال» مرگ ومیر این بیماری، در حالی است که بنابر یافتههای سازمان بهداشت جهانی، در موارد «تب شدید احتمال مرگ به ۵ درصد» میرسد و در صورت نبودن حمایت پزشکی، این احتمال «تا ۲۰ درصد بالا میرود.»
در واکنش به این اظهارات، معاون وزیر بهداشت گفته که میزان ورودیهای مبتلا به تب دنگی به کشور کاهش قابل توجهی داشته است.
در همین حال رسانههای در ایران از درپیش بودن بحران اپیدمی «تب دنگی» در ایران خبر دادهاند و رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز هفته گذشته اعلام کرد که ۴۰ شهر در معرض خطر شیوع تب دنگی قرار دارند.
پشه آئدس عامل بیماری تب دنگی است و به گفته برخی کارشناسان، تغییرات اقلیمی در مناطق مختلف جهان، شیوع این بیماری را گستردهتر کرده است.
علائم بیماری تب دنگی از جمله «تب، بدندرد، ضعف، خستگی» و به طور کلی «علائم شبیه به سرماخوردگی» است. در ماههای گذشته ابتلا به بیماری تب دنگی در ایران افزایش یافته است.
بر اساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپا (ECDC) از نهادهای زیرمجموعه اتحادیه اروپا، از ابتدای سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۰ میلیون مورد ابتلا به تب دنگی در ۸۰ کشور جهان گزارش شده است. تخمین زده میشود این بیماری در نیمه نخست سال جاری میلادی بیش از پنج هزار کشته در سراسر جهان برجا گذاشته باشد.