هشدار پژوهشگران درباره افزایش خطر مرگ زودرس افراد بیکار

هشدار پژوهشگران درباره افزایش خطر مرگ زودرس افراد بیکار

پژوهشگران دریافته اند بیکاری خطر مرگ زودرس را تا سطحی افزایش می دهد که باید برای بهبود وضعیت سلامت افراد بیکار اقدامات جدی اتخاذ شود.

اران شور، استاد جامعه شناسی دانشگاه مک گیل در مونترال در کانادا و همکاران وی تحقیقات چهل سال گذشته در پانزده کشور غربی را که روی ۲۰ میلیون نفر انجام شده بود مورد تحلیل و ارزیابی قرار دادند.

پژوهشگران می گویند یافته های آن ها به این دلیل از اهمیت ویژه ای برخوردار است که نرخ بیکاری کلی بسیاری از کشورها از ده درصد فراتر رفته است و انتظار می رود طی سال های آینده نیز آمار بیکاری در سراسر جهان بالا بماند.

نتایج این تحقیق حاکی است که بیکاری، بعد از عواملی همچون سن، جنسیت، درآمد، شرایط اقتصادی و اجتماعی و وضعیت سلامتی، خطر مرگ زودهنگام افراد را ۱̷۶۳ بار افزایش می دهد.

براساس نتایج یکی از این تحقیقات، کشیدن ۲۵ سیگار در روز خطر مرگ و میر مردان را ۱̷۸۹ بار افزایش می دهد.

دکتر شور می گوید: «تا امروز، یکی از سوال های بزرگی که در مقاله های تحقیقی مطرح می شد، بر ارتباط مبتلا بودن این افراد به بیماری هایی همچون دیابت، نارسایی قلبی و یا عاداتی همچون استعمال دخانیات، اعتیاد به مواد مخدر و نوشیدن مشروبات الکلی با بیکاری و در نهایت مرگ زودهنگام آن ها متمرکز بود».

وی خاطرنشان کرده است نتایج تحقیق اخیر پژوهشگران دانشگاه مگ گیل اثبات کرده است که وضعیت سلامت افراد و ابتلای آن ها به بیماری، هیچ تاثیری بر بیکاری و در نهایت مرگ زودهنگام آن ها نداشته است.

وی افزوده است: «بیکاری عامل ایجاد استرس و تنش روحی و روانی بر افراد است و بر وضعیت اجتماعی و اقتصادی آن ها تاثیر منفی می گذارد و این عوامل در نهایت سلامت افراد را به خطر می اندازد و به افزایش نرخ مرگ و میر آن ها منتهی می شود».

این محققان پیشنهاد کرده اند تلاش های کارشناسان بهداشت عمومی بر کنترل وضعیت سلامت افراد بیکار متمرکز شود و شرایط قلب و عروق آن ها به طور جدی تر تحت نظارت قرار گیرد.

نویسندگان این پژوهش نتیجه گیری کرده اند: «تا زمانی که اطلاعات بیشتری در مورد مکانیسم های ارتباط بیکاری با مرگ زودهنگام افراد کشف شود، باید برای حفظ سلامت افراد بیکار کنترل فعالانه و اقدامات پیشگرانه ای صورت گیرد».

آن ها معتقدند طراحی برنامه هایی برای کنترل استرس و تنش افراد بیکار به بهبود وضعیت روانی آن ها کمک خواهد کرد.

این دانشمندان خاطرنشان کرده اند جنبه تعجب آور یافته های تحقیق اخیر این بود که مزایای اجتماعی و بهداشتی که با سرمایه دولت برای افراد بیکار فراهم شده بود، تاثیری بر پیامدهای (روانی) بیکاری نداشتند و خطرات مرگ زودهنگام افراد بیکار بین شهروندان ایالات متحده که مردم آن از خدمات بهداشتی و درمانی جهانی بهره مند نیستند و نیز مردم کشورهای اسکاندیناوی که خدمات درمانی جامع دارند، مشابه بودند.

نتایج این پژوهش شماره ماه آوریل نشریه «Social Science & Medicine» منتشر خواهد شد.

«موسسه های ملی بهداشت» ایالات متحده بودجه این پروژه تحقیقاتی را فراهم کردند.