مقامات قضایی جمهوری اسلامی داوود عبداللهی، زندانی اهل تسنن، را اعدام کردند

داوود عبداللهی، زندانی عقیدتی محکوم به اعدام

مقامات قضایی جمهوری اسلامی بامداد سه‌شنبه داوود عبداللهی، زندانی اهل تسنن را در زندان قزل‌حصار استان البرز اعدام کردند.

به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، داوود عبداللهی که چند روز پس از انتقال به سلول انفرادی، صبح سه‌شنبه ۱۲ دی در زندان قزل‌حصار اعدام شد، سومین متهم یک پرونده مشترک است که حکم اعدام برای او اجرا شده است.

هفتم دی یک منبع مطلع به صدای آمریکا خبر داده بود که داوود عبداللهی، زندانی ۴۱ ساله اهل سنت محکوم به اعدام، از روز سه‌شنبه پنجم دی، به سلول انفرادی زندان قزل‌حصار کرج منتقل شده است و خطر اجرای حکم اعدام برای او وجود دارد.

هرانا به نقل از یک منبع آگاه گزارش داده که اعدام داوود عبداللهی که از پنجم دی دراعتصاب غذا به سر می‌برد، «بدون اطلاع قبلی به خانواده‌اش» انجام شده است.

پیش از این، قاسم آبسته در روز ۱۴ آبان و ایوب کریمی نیز هشتم آذر با اتهام مشابه در این پرونده مشترک با داوود عبداللهی در قزل‌حصار اعدام شدند.

همچنین ببینید: قاسم آبسته، زندانی عقیدتی، پس از ۱۴ سال حبس «اعدام» شد

داوود عبداللهی و شش تن دیگر، ۱۴ سال پیش در پی جان باختن فردی در یک درگیری در ارومیه «با اتهام قتل عمد» فردی به نام عبدالرحیم تینا بازداشت شدند.

همچنین ببینید: ایوب کریمی و ۶ زندانی دیگر در قزل‌حصار و هانی آلبوشهبازی در زندان سپیدار اهواز اعدام شدند


بنا بر گزارش هرانا، داوود عبداللهی به «محاربه» متهم شد و مقامات قضایی مصداق این اتهام را«هواداری از گروه‌های سلفی» اعلام کردند، «اتهامی که خود این زندانی همواره بر بی‌اساس بودن آن تاکید داشته است.»

داوود عبدالهی و شش متهم دیگر این پرونده اسفند ۹۴ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه به اعدام محکوم شدند. هرچند این حکم در دیوان عالی کشور توسط قاضی علی رازینی نقض شد، اما در بررسی مجدد در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران، ابوالقاسم صلواتی دوباره حکم اعدام برای آنها صادر کرد و علی رازینی، قاضی شعبه ۴۱ دیوان عالی جمهوری اسلامی این بار مجازات اعدام را برای آنها تأیید کرد.

انور خضری، کامران شیخه، فرهاد سلیمی، قاسم آبسته، خسرو بشارت، ایوب کریمی و داود عبداللهی، هفت متهمی بودند که در این پرونده مشترک به اعدام محکوم شدند و تاکنون این حکم برای سه تن از آنان اجرا شده است.

بنا بر گزارش منابع حقوق بشری، شمار اعدام‌ها در ایران در سال جاری خورشیدی به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

پیشتر، پگاه بنی‌هاشمی حقوقدان، به صدای آمریکا گفته که اعدام در طول عمر جمهوری اسلامی همیشه ابزار سرکوب و رعب‌افرینی بوده است.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

پگاه بنی‌هاشمی: اعدام در طول عمر جمهوری اسلامی همیشه ابزار سرکوب و رعب‌آفرینی بوده است