همزمان با نوروز: دعوت از جمهوری اسلامی به کنار زدن پردۀ الکترونیک

همزمان با نوروز: دعوت از جمهوری اسلامی به کنار زدن پردۀ الکترونیک

دیوید انسور، مدیر صدای آمریکا از جمهوری اسلامی می خواهد از اعمال سانسور و فرستادن پارازیت بر رسانه ها دست بردارد.

دولت اوباما خط مشی تازه ای را اعلام کرده است که از سخت گیری کنونی حاکم بر روند صادرات وسایل ارتباطی مدرن به ایران قدری کاسته می شود. با توجه به محدودیتهایی که ضرورت نظارت بر فعالیتهای هسته ای ایران ایجاد می کند، ممکن است این پرسش طرح شود که اعمال چنین تغییراتی چطور میسر است؟


پاسخ آن است که ضمن آنکه دولت آمریکا در تلاش است تا جمهوری اسلامی را از دستیابی احتمالی به سلاح هسته ای بازدارد و برای این منظور به تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی دست زده، اما همزمان درتلاش است تا عبور از دیوار سانسور حاکمیت را برای مردم آسانتر کرده و به آنها کمک کند تا به منابع مستقل خبری چون صدای آمریکا و برخی سایتهای اینترنتی دسترسی یابند. درروز اول فروردین باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با فرستادن پیامی نوروزی به میلیونها ایرانی سراسرجهان که نوروز را جشن می گیرند، گفت: " دلیلی برای جدایی ایالات متحده و ایران ازیکدیگر وجود ندارد. مردم ایران باید بدانند که مردم آمریکا درپی تعمیق ارتباط با آنها هستند."

متأسفانه جمهوری اسلامی اخیراً دسترسی مردم به جریان آزاد اطلاعات موثق را سخت تر کرده و این کار را از راه اعمال سانسور بیشتر بر اینترنت، کنترل مکالمات تلفنهای همراه و فرستادن پارازیت روی امواج ماهواره انجام می دهد. از همین رو است که آقای اوباما در پیام نوروزی خود از «افتادن یک پرده الکترونیک بر ایران» یاد کرد و از آن به عنوان مانعی نام برد که جریان آزاد انتقال اطلاعات را مختل می کند.

وسایل ارتباطی و ابزار فنی مدرنی که دولت اوباما می کوشد دسترسی ایرانیان داخل ایران را به آنها افزایش دهد، نرم افزارهایی چون یاهو مسنجر، گوگل تاک و اسکایپ، فلش پلیر و آکروبات هستند.

شبکۀ تلویزیونی پرس تی وی ایران برنامه های متنوعی را به چندین زبان گوناگون روی امواج ماهواره می فرستد و این کار را بلامانع و با بهره بردن از ماهواره های تجاری غربی انجام می دهد. این یک بام و دو هوای جمهوری اسلامی باید پایان یابد. اگر مخالف آنتن ماهواره هستند یا باید شبکۀ ماهواره ای نداشته باشند و یا اگر دارند، بر سر راه منابع ماهواره ای دیگر برای مخابرۀ اخبار مانع ایجاد نکنند.

حدود سه هفتۀ پیش، مدیر شبکه خبری بی بی سی در لندن، ایجاد مزاحمت و ارعاب اعضای خانوادۀ کارکنان بخش فارسی شبکۀ بی بی سی توسط دولت ایران را محکوم کرد، شرایطی که خبرنگاران صدای آمریکا و دیگر رسانه های آمریکا نیز با آن کاملا آشنا هستند. در این نخستین روزهای سال نوی خورشیدی، از دولت ایران دعوت می کنیم که به این رفتارهای بی شرمانه پایان دهد و "پردۀ الکترونیک" خود را کنار بزند و حق دستیابی به اطلاعات آزاد را به مردم ایران بازگرداند.