بازی تورم با سلامت جامعه؛ مصرف لبنیات در ایران کاهش یافته است

آرشیو

افزایش قیمت‌ها باعث کاهش مصرف بسیاری از اقلام ضروری و مصرفی در بین مردم شده است، به طوری که مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت نیاز روزانه به مصرف لبنیات را سه واحد اعلام کرده و گفته مصرف لبنیات در ایران یک واحد در روز است.

احمد اسماعیل‌زاده همچنین گفته است که مصرف لبنیات از سوی کودکان و افراد سالمندی که مبتلا به پوکی استخوان هستند و زنان باردار و شیرده اهمیت دو چندان دارد.

جلال رحمانی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، نیز روز چهارشنبه چهارم بهمن، گفته بود که «مصرف روزانه استفاده از لبنیات باید ۲۵۰ گرم باشد که این میزان در حال حاضر ۱۰۴ گرم است.»

اتاق بازرگانی تهران نیز در روز ۲۱ شهریور سال جاری در گزارشی با عنوان «آژیر خطر مصرف لبنیات» نوشته بود که «پس از حذف ارز ترجیحی از نهاده‌های دامی، ‌‌لبنیات گران شد و مصرف آن به پایین‌ترین حد خود در ۱۰ سال گذشته رسید.»

روند حاکم بر بازار و همچنین آمار حوزه مصرف لبنیات در ایران نشان می‌دهد که سیاست‌ دولت برای تخصیص یارانه به نهاده‌های دامی و تعیین دستوری قیمت محصولات لبنی راه به جایی نبرده است. بر همین اساس، رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران، روز پنجم آذر سال جاری گفت: «مردم قدرت خرید لبنیات با قیمت‌ کنترل‌شده را هم ندارند.»

کاهش مصرف لبنیات در شهرهایی که در دامپروری سنتی و صنعتی حرفی برای گفتن دارند هم رسوخ کرده است.

در همین رابطه، مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا همدان روز چهارم آذر گفت که مصرف لبنیات در همدان پایین است و متأسفانه «گرانی مواد لبنی» بر کاهش بیشتر مصرف لبنیات در بین همدانی‌ها تأثیر گذاشته است.

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌رضوی نیز روز ۲۳ مهر سال جاری گفته بود که با افزایش قیمت محصولات لبنی در اردیبهشت ماه سال جاری، «سرانه مصرف لبنیات در استان ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده است.»