وقايع روز: انتقاد آيت الله آملی از مقامات اقتصادی ايران

**گزارشگران بدون مرز: در کمتر از ١٥٠ روز ١٠٠ روزنامه نگار در ايران بازداشت شده اند**تايم: تظاهرکنندگانِ طرفدار دولت در روز ١٣ آبان با اتوبوس به محل سفارت آورده شدند**

انتقاد آيت الله آملی از مقامات اقتصادی ايران

آيت اله جوادی آملی يکی از روحانيون بلند پايه قم در ديدار با جمعی از مسئولان اقتصادی با اشاره به وظيفه مديران گفته است جهنم فقط برای شرابخوار نيست و بی عرضه ها هم به جهنم خواهند رفت. وی با انتقاد از اخراج کارگران تصريح کرده کسی که ٣٠٠ هزار تومان حقوق دريافت می کرده و اکنون بيکار است چگونه می تواند زندگی اش را اداره کند. به گفته اين روحانی چرا کشور بايد نفت صادر کند و با پول آن موز وارد کند. زيرا نفت سرمايه نسل آينده هم هست و آنان در آينده ما را نخواهند بخشيد. آقای جوادی آملی ٤ سال پيش که محمود احمدی نژاد از اولين سفر خود به نيويورک بازگشت و در قم به وی گفت که هاله نور ديده است او را نصيحت کرد که از اين قيبل اظهارات دست بردارد. در همين حال حزب مشارکت با صدور بيانيه ای اعلام کرده است که نتيجه ادامه سياست های کنونی دولت جز گسترش وضعيت «رکورد تورمی» نيست که آثار زيانبارش بيش از پيش دامن همه شهروندان ايرانی بويژه طبقات فقير و متوسط را در بر خواهد گرفت. بيانيه ادامه ميدهد چرا بايد در اين وضعيت اقتصادی اسف بار باشيم در حالی که در چهار سال گذشته بيش از ٣٠٠ ميليارد دلار درآمد نفتی داشته ايم؟ درآمد های نفتی دوران رياست جمهوری محمود احمدی نژاد به گفته کارشناسان بيش از ٣٠٠ ميليارد دلار بر آورد می شود و ثروتی رؤيايی است اما منتقدان از آن به عنوان نمادی از ناتوانی دولت ياد می کنند که اين فرصت طلايی را از دست داده است. بيانيه می گويد با استناد به آمار بانک مرکزی جمهوری اسلامی رکود تورمی آثار زيان بارش را بر زندگی طبقات کم درآمد تحميل خواهد کرد همان طبقاتی که رييس دولت در مبارزات انتخاباتی اش بهبود وضع زندگی آنان را شعار می داد. در همين حال علی مطهری نماينده اصول گرای مجلس شورای اسلامی گفته است دولت نخبه گرا نيست زيرا در حال حاضر اعضای دولت يا از دانشگاه علم و صنعت و يا از همکاران رييس جمهوری در شهرداری و يا استانداری اردبيل بوده اند.

<!--IMAGE -->

گزارشگران بدون مرز: در کمتر از ١٥٠ روز ١٠٠ روزنامه نگار در ايران بازداشت شده اند

سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارشی اعلام کرده که در کمتر از ١٥٠ روز ١٠٠ روزنامه نگار در ايران بازداشت شده اند. اين گزارش تأييد می کند اين تنها بخشی از آمار است زيرا بيش از ٥٠ روزنامه نگار نيز پس از انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد به رياست جمهوری ناگزير به ترک کشور شده اند. در همين حال سيد کوهزاد اسماعيلی مسؤل شاخه گيلان سازمان ادوار تحکيم وحدت و ولی حق شناس از چهره های ملی مذهبی اين استان از سوی نهاد های امنيتی بازداشت شده اند. در همين حال مراسم ١٣ آبان که از سوی جناح دولتی بعنوان روز اعتراض عليه آمريکا اعلام شده بود، موجی از بازداشت به همراه داشت. بازداشت چند تن از فعالان دانشجويی در شب پيش از برگزاری مراسم همه ی ماجرا نبود. اکنون منابع خبری از بازداشت فرهاد پولادی خبرنگار خبرگزاری فرانسه خبر می دهند. اين خبرگزاری از وزارت ارشاد خواسته است تا در مورد آزادی وی تلاش کند، درخواستی که هنوز پاسخی به همراه نداشته است. جبهه مشارکت نيز از بازداشت حسين حاجبيان يکی ديگر از اعضای خود خبر می دهد. اين حزب اعلام کرده است با اين بازداشت ٣٥ نفر از اعضای مشارکت در زندان به سر ميبرند.

<!--IMAGE -->

تايم: تظاهرکنندگانِ طرفدار دولت در روز ١٣ آبان با اتوبوس به محل سفارت آورده شدند

هفته نامه تايم چاپ آمريکا به راهپيمايی ١٣ آبان پرداخته و می نويسد: «در حالی که نيروهای امنيتی و بسيجيان با باتوم و گاز اشک آور به راهپيمايان ١٣ آبان حمله ور شدند خبرگزاری رسمی ايران رسانه های جهانی را به انتقاد گرفته که چرا راهپيمايی اين روز را پوشش نداده اند.» خبرگزاری ايرنا، رسانه های جهانی مثلِ سی اِن اِن و اَلجزيره را متهم کرده که تنها به دنبال نآآرامی ها و ماجراهای خنده دار هستند. هفته نامه تايم به نقل از خبرنگار خود که در محلِ تظاهرات بوده است می نويسد: «صدها اتوبوسِ پارک شده پيرامون ساختمان سفارت در خيابان طالقانی را ديده که تظاهرکنندگانِ طرفدار دولت با آن به محل سفارت آورده شدند. تايم می نويسد آيا خبرگزاری رسمی ايران هنوز اصرار دارد اين خبر گزارش شود؟»