وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

**کشمکش محمود احمدی نژاد با مجلس بر سر مديريت مترو تهران**يک زندانی کرد در خطر اعدام**قيمت قبر در گورستان بهشت زهرا **

اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

عبداله عراقی فرمانده سپاه تهران که گفته بود مسئوليت حفظ نظم در پايتخت کشور در روزهای پس از انتخابات را به عهده داشته است از سمت خود برکنار شده تا سردار حسين همدانی که از سپاهيان نزديک به محمد علی جعفری است اين سمت را به عهده گيرد. در حالی که اعتراض ها به نتايج انتخابات ادامه دارد، اين تغيير می تواند نقش مهمی در آرايش نيروهای امنيتی ايفا کند. حسين همدانی در تغييرات دوران فرماندهی محمد علی جعفری هنگامی که سپاه به سپاه های استانی تقسيم شد، مسئوليت ابلاغ حکم فرماندهان جديد را به عهده داشت. سپاه پاسداران که به فرمان آيت الله خمينی تشکيل شد، قرار بود يک لشگر و يا نيروی ويژه باشد اما در جريان جنگ هشت ساله ايران وعراق به يک نيروی نظامی نظير ارتش تبديل شد. سپاه.پس از جنگ هم وارد فعاليت اقتصادی و يا به تعبير سپاهيان وارد حوزه مديريت شد. اکنون به اعتقاد ناظران سياسی، سپاه به نيروی تعيين کننده در عرصه سياست جمهوری اسلامی تبديل شده است. ازميان محسن رضايی، يحيی رحيم صفوی و محمد علی جعفری، سه فرماندهی که سپاه از زمان تاسيس و پس از انحلال شورای فرماندهی تاکنون تجربه کرده است محمد علی جعفری به صراحت گفته است که سپاه در مورد اداره کشور صاحب نظر است. او سپاه را از تشکلی منطقه ای به تشکلهای استانی تقسيم کرد و به فرماندهان آن اختيار داد تا در صورت لزوم بدون هماهنگی با مرکز اجازه تصميم گيری داشته باشند. در اين ميان سپاه تهران از نظر سياسی از اهميت بيشتری برخوردار است. سردار حسين همدانی که جانشين سردار عبداله عراقی شده است، از جمله کسانی است که پس از حادثه کوی دانشگاه تهران در سال ١٣٧٨ در نامه ای به محمد خاتمی رييس جمهوری وقت هشدار دادند که صبر آنان حدی دارد و سکوتشان علامت رضايت نيست. اين نامه را برخی ناظران آغاز ورود رسمی سپاه به حوزه اداره کشور و دخالت در سياست می دانند. اکنون تامين امنيت پايتخت را يکی از امضا کنندگان ان نامه به عهده گرفته است. سرداری که به محمد علی جعفری نزديک تر از عبداله عراقی است. او در مرکز تحقيقات راهبردی سپاه که تغييرات کنونی در آن طراحی شده است معاونت محمد علی جعفری را بر عهده داشت. همدانی پس از ارتقا جعفری به سمت فرماندهی سپاه، مشاور عالی وی شد و اکنون فرماندهی حساس ترين بخش سپاه را به عهده گرفته است. برخی معتقدند که اين تغييرات در راستای آمادگی بيشتر سپاه برای مقابله با ناآرامی های احتمالی در آينده صورت می گيرد و سردار همدانی مسئوليت دارد تا اين نيروی نظامی را برای چنين روزهايی آماده کند. وظيفه ای که ظاهراً سردار عراقی در اجرای آن موفق نبوده است.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

کشمکش محمود احمدی نژاد با مجلس بر سر مديريت مترو تهران

جمعی از نمايندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای شهر تهران با اظهارات محمود احمدی نژاد که گفته است شرکت مترو تهران را از شهرداری به وزارت کشور منتقل خواهد کرد، به مخالفت برخاسته اند. محمد حسن مقيمی، رييس کميسيون عمران مجلس شورای اسلامی می گويد، دولت به تعهدات خود در قبال متروی تهران عمل نکرده است. وی در عين آن که مصوبه هيات وزيران در مورد بازگشت مترو به زيرمجموعه وزارت کشور را غيرقانونی دانسته است تصريح کرده زمانی که بهای نفت هر بشکه ٥ دلار بود بودجه مترو قطع نشد اما اکنون دولت در مورد مصوبه مجلس مبنی بر کمک از محل درآمد نفت به مترو کوتاهی می کند. در همين حال مرتضی طلايی عضو شورای شهر تهران گفته دولت نمی تواند در اين زمينه رأسا اقدام کند و نياز به مصوبه مجلس دارد و اين اقدام دولت مغاير اصل ٤٤ قانون اساسی است. محمود احمدی نژاد رييس جمهوری با انتقاد از مديريت مترو تهران و اعلام اين خبر که دولت تصميم گرفته است تا مديريت مترو تهران را به عهده گيرد و ترافيک تهران را سامان دهد، در واقع به دو گروه از رقبای سياسی خود هشدار داد. مديريت شرکت مترو تهران به عهده شهرداری است و مدير آن محسن هاشمی فرزند ارشد هاشمی رفسنجانی است. جناح احمدی نژاد معتقد است که حوادث پس از اتنخابات ايران در روزهای پيش از اتنخابات و بوسيله هاشمی رفسنجانی طراحی و مديريت شده است. احمدی نژاد حتی در مناظره های انتخاباتی هم از طرح اين نکته عليه رقبای خود ابايی نداشت. در حالی که هاشمی رفسنجانی در برابر اتهامات گسترده مالی منتسب به خود و خانواده اش تنها تربيون «نماز جمعه تهران» را در اختيار داشت اما به نظر می رسد اين روزها از دسترسی به آن هم محروم شده است.بنابر اين مترو تهران به اعتقاد برخی کارشناسان به عنوان اخرين سنگر قرار است از سوی دولت و جناح اصولگرا فتح شود. در همين حال محمد باقر قاليباف شهردار برآمده از سپاه پاسداران هنوز سکوت کرده اما نمايندگان مجلس لب به انتقاد گشوده اند. آنان می گويند مصوبه مجلس مبنی بر بازگشت شرکت مترو به مجموعه دولت نيازمند تصويب مجلس است و دولت نمی تواند خودسر عمل کند. ماجرا هنگامی شروع شد که شهرداری اعلام کرد که دولت به تعهدات مالی خود در قبال مترو عمل نمی کند و اين سيستم با کمبود بودجه در زمينه خريد قطعات يدکی مواجه است و اگر هنوز به خدمت ادامه می دهد جز با کمک شهرداری ميسر نمی شده است. اما برخی دليل آن را انتشار فيلمی می دانند که محسن هاشمی در يک جلسه سخنرانی از برخی رفتار های محمود احمدی نژاد انتقاد کرده است. اکنون احمدی نژاد علاوه بر محسن هاشمی ناگزير است با قاليباف هم رو در رو شود شهرداری که بيش از شهرداران سابق تهران در حوزه ترافيک تلاش می کند اما از کمک دولت به دليل اختلاف نظر سياسی محروم است. اکنون مترو تهران بايد در انتظار کشمکش های سياسی باشد.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

آيت الله جنتی در نماز جمعه خواستار برخورد با مخالفين طرح هدفمند کردن يارانه ها شد

امام جمعه موقت تهران خواستار برخورد با کسانی شد که به گفته وی در زمينه طرح هدفمند کردن يارانه ها حرکت های شيطنت آميز سياسی انجام می دهند. به گزارش خبرگزاری ايلنا آيت الله احمد جنتی در نماز جمعه اين هفته ی تهران گفت دولت های پيشين در جمهوری اسلامی جرات اجرايی کردن طرح هدفمند کردن يارانه ها را نداشتند. امام جمعه موقت تهران اجرای طرح هدفمند کردن يارانه ها را به جراحی تشبيه کرد و گفت اين جراحی با خونريزی همراه خواهد بود اما بايد آن را برای مردم توجيه کرد.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

فيروزآبادی از روسيه خواست اهميت ژئوپُلِتيک ايران در امنيت کشور خود را در نظر بگيرند

فيروزآبادی رييس ستاد کل نيروهای مسلح ايران از روسيه به دليل تاخير شش ماهه در ارسال موشک های اس ٣٠٠ انتقاد کرد و از استراتژيست های روسيه خواست اهميت ژئوپُلِتيک ايران در امنيت کشورشان را در نظر بگيرند.فيروزآبادی به پرونده هسته ای ايران نيز اشاره کرد و گفت پيشنهاد مبادله سوخت و دريافت اورانيوم با غلظت ٢٠ درصد به مفهوم اثبات حقانيت ايران خواهد بود.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

يک زندانی کرد در خطر اعدام

گزارشهای احتمال به اجرا گذاشته شدن حکم اعدام يک زندانی کَرد ايرانی قوت گرفته است. شرکوه معارفی، ٣٠ ساله، در سال گذشته به اتهام عضويت در حزب کومِله دستگير و بازداشت شد. وکيل شرکوه معارفی می گويد موکلش به سلول انفرادی اجرای احکام منتقل شده و از اين رو خطر اعدام او را تهديد می کند.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

محمد خاتمی: اداره جامعه به صورت پادگانی امکان پذير نيست

محمد خاتمی رييس پيشين جمهوری اسلامی از شرايط امنيتی در ايران انتقاد کرد و گفت اداره جامعه به صورت پادگانی امکان پذير نيست. خاتمی با اشاره به حوادث پس از انتخابات اخير رياست جمهوری گفت، انتظار اين بود که کم کم فضا غيرامنيتی شود نه اين که انتقاد و نقد کردن اين همه هزينه داشته باشد. محمد خاتمی افزود چرا نيروهای ارزنده ای که انتقاد يا حرف دارند نه تنها حذف می شوند بلکه مورد هرگونه اهانت و فشار قرار می گيرند.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

عکس دسته جمعی تعدادی از هنرمندان با ميرحسين موسوی و زهرا رهنورد

رونامه اعتماد در صفحه نخست خود عکس دسته جمعی تعدادی از هنرمندان با ميرحسين موسوی و همسرش زهرا رهنورد را منتشر کرده و نوشته است، اين عده در بنای «رواق هنر» گرد هم آمدند. بنايی که به نوشته اعتماد با طراحی ميرحسين موسوی چند روز قبل از انتخابات اخير رياست جمهوری افتتاح شد. اعتماد می نويسد، اين بنا آنقدر زيباست که هر بيننده، به ناچار چند دقيقه به تماشای آن می ايستد.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

قيمت قبر در گورستان بهشت زهرا

روزنامه ابتکار در گزارشی به قيمت قبر در گورستان بهشت زهرا در تهران پرداخته و با اشاره به قيمت ٢٠ ميليون تومانی برخی از قبور از قول مدير عامل بهشت زهرا نوشته است که قيمت قبر مانند قيمت مسکن در تهران است که محله به محله ی آن تفاوت دارد. اسد فاضل به ابتکار گفته است که هزينه ی کفن و دفن از ٧٠ تا ٣٠٠ هزار تومان است. به نوشته ابتکار روزانه ، حدود ٢٠٠ نفر در قبرستان بهشت زهرا به خاک سپرده می شوند.

وقايع روز: اهميت سياسی تغيير فرمانده سپاه پاسداران در تهران

چند خبر کوتاه

دادستان تهران روز جمعه در گفت وگويی با خبرگزاری ايرنا با اشاره به رويدادهای پس از انتخابات به وضعيت قضايی شماری از چهره های شاخص سياسی پرداخت و گفت اقداماتی برای تسريع در روند رسيدگی به پرونده متهمان صورت گرفته است. دادستان تهران در مورد رسيدگی به پرونده مأموران متخلف در بازداشتگاه کهريزک و حمله به مجتمع کوی سبحان و خوابگاه دانشجويان تهران گفت، اين پرونده ها در دادسرای نظامی تهران بررسی خواهند شد.

--

روزنامه حيات نو تيتر اصلی صفحه ی اول خود را به ابراز نگرانی مراجع تقليد شيعه نسبت به اوضاع داخلی ايران اختصاص داده و نوشته است که در دو روز گذشته چند تَن از مراجع تقليد در قم و روحانيون بلندپايه به طور جداگانه نگرانی خود را نسبت به شرايط فعلی کشور و رواج بی اخلاقی سياسی اعلام کرده اند.

--

گستردگی روز افزون اينترنت و عمومی شدن استفاده از آن نيروی انتظامی را واداشته تا با ارائه طرحی جديد فعاليت گشت پليس اينترنتی را آغاز کند.