براساس آخرین آمار (تا روز دوشنبه)، ویروس کرونا تاکنون در جهان بیش از ۳۴۱ هزار و ۷۰۰ نفر را مبتلا کرده و بیش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ نفر نیز براثر ابتلا به این ویروس، موسوم به «کووید-۱۹» جان خود را از دست دادهاند. این در حالی است که بیش از ۹۸ هزار و ۸۰۰ نفر بهبود یافته اند که بیشتر این افراد در چین هستند.
شیوع ویروس جدید کرونا روال عادی زندگی در جهان را مختل کرده است. آمار مبتلایان در آمریکا بیش از ۳۳ هزار نفر گزارش شده و تاکنون ۴۱۷ نفر براثر ابتلا به این ویروس جان باختهاند.
در ایتالیا پاپ فرانسیس سفر خود به مالت که قرار بود ۳۱ ماه مه انجام شود، را به دلیل شیوع این ویروس لغو کرده است. در حال حاضر ایتالیا به مرکز شیوع کووید-۱۹ در اروپا تبدیل شده است. تاکنون نزدیک به ۶۰ هزار مبتلا در این کشور ثبت شده و بیش از ۴۵۰۰ نفر بر اثر ابتلا به این بیماری جان باختهاند.
گزارشها حاکی است که علیرغم شیوع ویروس کرونا پاپ فرانسیس همچنان روزانه با مشاوران ارشد خود ملاقات می کند.
گسترش جهانی ویروس کرونا همچنین احتمال لغو المپیک ۲۰۲۰ را بیشتر کرده است. کانادا درخواست به تعویق افتادن المپیک توکیو را مطرح و اعلام کرده است که ورزشکاران خود را به این بازیها اعزام نخواهد کرد.
نیوزلند و استرالیا نیز دیگر کشورهایی هستند که خواستار به تعویق افتادن المپیک امسال هستند. در پی این اظهارات شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن، به تعویق افتادن المپیک ۲۰۲۰ را به عنوان یک گزینه مطرح کرده است.
وزارت بهداشت چین نیز اعلام کرد که استان ووهان اکنون پنجمین روز بدون ثبت مورد جدید ابتلا به کرونا را پشت سر گذاشته است.
براساس گزارشها چین در حال افزایش تدابیر لازم برای جلوگیری از بازگشت این ویروس از دیگر کشورها به داخل مرزهایش است.
اما در لهستان پلیس می گوید در حالی که در این کشور وضعیت قرنطینه اجباری برقرار است، پلیس پس از بازرسی حدود ۸۰ هزار نفر، ۳۱۸ مورد تخلف از قرنطینه را شناسایی کرده است.
سازمان بهداشت جهانی همچنین نسبت به برخی موارد کلاهبرداری هشدار داده است. این سازمان اعلام کرد که مهاجمان از طریق روشهای مختلف همچون جعل هویت از طریق تماس تلفنی و روش فیشینگ از طریق ایمیل یا رسانه های اجتماعی سعی دارند تا خود را به عنوان مقامات سازمان بهداشت جهانی جا بزنند.
سازمان بهداشت جهانی تاکید کرده است که ایمیلهای رسمی این سازمان تنها از دامنه اینترنتی «who.int» انجام می شود.