سرانجام مقامات پزشکی ایران مرگ دو شهروند ساکن قم بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را تایید کردند. مقامات وزارت بهداشت ایران پس از مدتها تکذیب، روز چهارشنبه ۳۰ بهمن ماه مثبت بودن آزمایش اولیه دو فرد مشکوک را تایید کرده و چند ساعت بعد با انتشار گسترده خبر مرگ این دو در شبکههای اجتماعی، ناچار به تایید شدند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی قم نیز از شناسایی افزایش «بیماریهای تنفسی ظرف سه چهار روز اخیر» خبر داده که دو مورد آن منجر به مرگ شده است.
او به مردم توصیه کرده «از حضور در اجتماعات پرهیز کنند» و ماسک نزنند «چرا که خود ماسک میتواند عامل عفونت باشد.»
انتشار این خبر در حالی است که سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران، بار دیگر دو روز پیش ، اعلام کرده بود که هیچ موردی از آلودگی به ویروس کرونا در ایران وجود نداشته است.
همچنین روز گذشته نیز نامهای منتسب به وزیر کشور به وزیر بهداشت در برخی از رسانهها منتشر شد که از سعید نمکی خواسته شده بود انتشار اخبار مربوط به ابتلا یا مرگ و میر احتمالی در این زمینه را به بعد از برگزاری انتخابات مجلس موکول کند؛ اما این نامه از سوی وزیر بهداشت تکذیب شد و جعلی خوانده شد.
همچنین ببینید: آزمایش دو فرد مشکوک به ویروس کرونا در قم «مثبت» اعلام شد
پیش از این نیز مقامات ایران گزارش شفافی از روند درمانی افراد مبتلا و یا مشکوک به مبتلا به کرونا نمی دهد و تنها وزارت بهداشت چندی پیش گفته بود حدود ۹ مورد مشکوک به کرونا در ایران شناسایی شدند. اما چندی پیش خبرگزاری ایسنا در یک گزارش تصویری خبر داد که دو فرد مشکوک به کرونا در بخش ایزوله تنفسی با فشار منفی بیمارستان شهدای یافتآباد بستری هستند.
همچنین ۲۳ بهمن نیز خبری از سوی رسانه نزدیک به دولت، مبنی بر این که در یکی از بیمارستان های تهران یک زن «مشوک به ابتلا به ویروس کرونا» جان باخته است، وزیر بهداشت ایران این خبر را تکذیب کرد.
در روزهای گذشته نیز تصاویر تایید نشدهای در شبکه های اجتماعی منتشر شده بود که حضور ماموران اورژانس با لباس های مخصوص را که در حال همراهی یک نفر بودند، نشان میداد.
پس از ابهامات در متوقف شدن یا نشدن پروازهای ایران به چین و همچنین پنهانکاری و دروغگویی مقامات جمهوری اسلامی در رابطه با شلیک به هواپیمای اوکراینی در آسمان تهران باعث شده تا جامعه اعتماد خود به حکومت را بیش از هر زمانی از دست دهد.
تازهترین آمارهای رسمی منتشرشده حاکی است که شمار جانباختگان کرونا از دوهزار نفر نیز گذشته است؛ با این حال هنوز اطلاعات دقیقی از وضعیت قرنطینه احتمالی و افراد احتمالی مشکوک به این ویروس در ایران وجود ندارد.