فرمانده «یگان ویژه زنان» می‌گوید «کنترل اجتماعات ورزشی» اولین ماموریت این نیرو است

استقرار نیروهای یگان ویژه برای سرکوب پوشش اختیاری زنان در حوالی تئاتر شهر در تهران

فرمانده «زنان یگان ویژه فراجا» دوشنبه ۳ دی، با «امدادی» جلوه دادن یگان پلیس زنان گفت که «اولین مأموریت یگان ویژه زنان، کنترل اجتماعات ورزشی است.»

این در حالی است که پیش از این مصاحبه‌هایی بدون چهره با «سرهنگ» فاطمه حیدری، درباره ماموریت‌های یگان ویژه زنان در دستگیری لیدرهای زن در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ منتشر شده بود و ماموریت اصلی این یگان که از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ راه اندازی شده، به گفته او «امنیتی» و کنترل «ناآرامی اجتماعی یا تجمعات غیرقانونی در کشور» بوده است.

اما این بار فاطمه حیدری، فرمانده «زنان یگان ویژه فراجا» در مصاحبه تازه‌ای که با خبرگزاری حکومتی ایسنا به مناسبت «روز حکومتی زن» انجام داده با تصویر ظاهر شد.

فاطمه حیدری فرمانده یگان زنان یگان ویژه فراجا

او بدون اشاره به نقش این یگان در سرکوب روزمره زندانیان سیاسی زن یا دستگیری شهروندان مخالف حجاب اجباری، نقش‌های «امدادی» و«تامین امنیت» ورزشگاه‌ها توسط این یگان را تشریح کرد.

این فرمانده انتظامی گفت که «در بازی‌هایی که زنان ورزشکار و یا تماشاچی بازی‌های مختلف هستند، همکاران من از لحظه ورود زنان به ورزشگاه‌ها تا خروج آنها تمام اقدامات امنیتی را انجام می‌دهند.»

او همچنین ادعا کرد که «مردم یاری و امدادرسانی» دومین مأموریت پلیس زنان در «یگان ویژه» است.

حیدری، همراهی یگان ویژه زنان در راهپیمایی حکومتی اربعین و پیاده روی زائران به مرزهای عراق را نمونه‌ای از فعالیت‌های اخیر این نیرو معرفی کرد.

پیش از این حیدری گفته بود که «وظایف زنان یگان شامل شناسایی، دستگیری لیدرها و محرکین زن و نیز بدرقه متهمین است.»

او تاکید کرده بود که «این اقدامات به عنوان نیروهای پشتیبانی در کنار مأموران مرد انجام می‌شود. به دلیل محدودیت‌های شرعی، دستگیری متهمین زن به‌طور ویژه بر عهده این نیروها قرار دارد.»

یگان ویژه زنان نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اخیر در سرکوب اعتراضات زنان نقش داشته است. به‌ویژه در جریان خیزش ۱۴۰۱ ایران که با شعار «زن، زندگی، آزادی» همراه بود، این یگان در کنترل و سرکوب تجمعات زنان حضور داشت.

در این دوره، گزارش‌هایی از برخوردهای خشن نیروهای امنیتی با معترضان، از جمله زنان، منتشر شد. سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی اعلام کرد که نیروهای امنیتی ایران در جریان اعتراضات از تجاوز و انواع خشونت‌های جنسی به‌عنوان ابزار سرکوب معترضان استفاده کرده‌اند.

همچنین، کمیته حقیقت‌یاب سازمان ملل متحد سرکوب زنان در ایران را مصداق جنایت علیه بشریت دانسته است.