هيلاری ردام کلينتون، وزير امور خارجه آمريکا، در مقاله ای در نشريه فارين افرز راهکارهای جديدی برای پيشبرد سياست آمريکا در جهان ارائه داده است.
هيلاری کلينتون در اين مقاله با عنوان «رهبری از طريق قدرت غيرنظامی،» دنيای امروز را به بوته آزمايشی تشبيه کرده است که در آن توانايی آمريکا برای رهبری جهان، به چالش کشيده می شود.
وزير امور خارجه آمريکا می نويسد در دنيايی که قدرت در آن تقسيم شده است، و چالش های عمده ای همچون افراطگرايی خشونت بار، رکود اقتصادی جهانی، تغييرات اقليمی، و فقر دست به گريبانگير همه کشورهاست، تنها با توسل به راه حل های جمعی می توان چالش ها را از ميان برداشت.
خانم کلينتون اشاره می کند که ايالات متحده برای رهبری جهان، بايد توانايی های غيرنظامی خود را در خارج از کشور چند برابر تقويت کند؛ تا به گفته وزير دفاع آمريکا، ديپلماسی و توسعه به موازات قدرت نظامی حرکت کند.
وزير امور خارجه آمريکا پيشنهاد می کند که مثلاً در پاکستان -- هم پيمان ايالات متحده در مبارزه با تروريسم -- يا در کشور زلزله زده هائيتی، آژانس توسعه بين المللی وزارت خارجه يا يو اس ايد، شرکت های سرمايه گذاری، مرکز پيشگيری و کنترل بيماری ها، و ديگر سازمان ها و نهادهای غيرنظامی آمريکا حضور پررنگ تری داشته باشند و نقش اصلی شان کمک به آن کشورها برای حل مشکلات آنها باشد.
در همين حال لس آنجلس تايمز از خريد ابزارهای جنگی پيشرفته توسط چند کشور عرب حاشيه خليج فارس خبر داده است. اين روزنامه می نويسد درحالی که بحرين و امارات متحدهء عربی برای خريد «اسباب بازی های جنگی تجملی» بازار اسلحه را جستجو می کنند، ايالات متحده با سنجيدن احتمال رويارويی با ايران، با کمال ميل حاضر است نيروی نظامی آنها را تجهيز و تقويت کند. درخواست خريد موشک های دوربرد از سوی دو کشور همسايه ايران اندکی پس از آن اعلام شد که عربستان سعودی ۶۰ ميليارد دلار تجهيزات جنگی از آمريکا، خريداری کرد.
ستون نظرات وال استريت جورنال نيز نامه يکی از خوانندگان را در انتقاد از سفر اخير نمايندگان پارلمان آلمان به ايران منتشر کرده است. نويسندهء مقاله اشاره می کند که نمايندگان پارلمان اروپا اخيراً ضمن تقبيح کارنامه سياه جمهوری اسلامی در زمينه حقوق بشر، از سفر به ايران خودداری کرده اند، اما يک عضو کميته آموزش و فرهنگ در پارلمان آلمان، اعزام قانونگذاران کشورخود به ايران را تحت عنوان کمک به پيشگيری از بحران، حمايت از حقوق بشر، و پيشبرد ديپلماسی توجيه کرده است.