وکیل مدافع خالد پیرزاده، زندانی سیاسی، میگوید که موکلش طی روزهای گذشته توسط یکی از مسئولان زندان تهران بزرگ مورد ضرب و جرح قرار گرفته است.
علی شریفزاده، وکیل مدافع خالد پیرزاده، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ، در گفتگو با صدای آمریکا گفت که این زندانی سیاسی روز دوشنبه ۲۴ شهریور ماه در پی ابراز مخالفت با یکی از افسر نگهبانان زندان بهشدت مورد ضرب و جرح قرار گرفته است. به گفته این وکیل دادگستری مقامات زندان تهران بزرگ، در نظر داشتند سالن و اتاق آقای خالد پیرزاده را، که دست کم از سه ماه پیش به عنوان تنبیه از زندان اوین به تیپ ۵ این زندان منتقل شده، تغییر دهند. اما این اقدام آنها با مخالفت این زندان سیاسی روبرو شد. در واکنش، افسر نگهبان با فحاشی علیه او خشونت اعمال کرد.
آقای شریفزاده همچنین به صدای آمریکا گفت، این زندانی سیاسی که در زمان بازداشت از ناحیه کمر و زانو به شدت آسیب دیده بود، حدود یک ماه پیش زانویش را با هزینه شخصی در یکی از بیمارستانهای خارج از زندان عمل کرده بود. او گفت که موکلش هنوز به طور کامل بهبودی نیافته است و این افسر نگهبان با علم به این که آقای پیرزاده به تازگی تحت عمل جراحی زانو قرار گرفته است، او را مورد ضرب و جرح قرار داده و چند ضربه نیز به زانوی این زندانی وارد کرد.
وکیل مدافع خالد پیرزاده با اشاره به این که حق و حقوق زندانیان باید رعایت شود به صدای آمریکا گفت: «در تماسی که با خالد پیرزاده داشتم به او اعلام کردم به رئیس زندان شکایت کند. باید با این افسر برخورد شود، چون حق ندارد زندانیان را مورد آزار و اذیت قرار دهد.»
این اولین بار نیست که یک زندانی سیاسی و عقیدتی در زندان مورد ضرب و جرح و فحاشی قرار میگیرد. اوایل مرداد ماه سال جاری نیز صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود جعفر عظیم زاده، فعال کارگری، که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند دو بار توسط دو زندانی هدف حمله سازمان یافته قرار گرفته است.
همچنین ببینید: حمله به یک فعال کارگری در زندان اوین؛ عدم تفکیک مجرمان، جان زندانیان سیاسی را تهدید میکندپیشتر نیز نرگس محمدی، نایب رئیس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر و فعال مدنی که از اواسط اردیبهشت ماه سال ۹۴ در زندان به سر میبرد، پس از تحصن به همراه ۷ زندانی زن دیگر در اعتراض به کشتار آبان ماه، با ضرب و شتم از زندان اوین به زندان زنجان منتقل شد.
وکیل مدافع خالد پیرزاده معتقد است، برخی از مسئولان زندان با سوءاستفاده از این موضوع که زندانیان سیاسی اهل درگیری نیستند، تلاش میکنند با ضرب و شتم برخی از زندانیان سیاسی و امنیتی، در میان زندانیان رعب و وحشت ایجاد کنند. این وکیل دادگستری میگوید: «وکلای این زندانیان هم در ایران تحت فشار هستند. آزادی بیان آن قدر نیست که بتوانند اطلاع رسانی کنند و ممکن است با اطلاع رسانی، سازمانهای امنیتی برای وکلا دردسر ایجاد کنند.»
خالد پیرزاده، زندانی سیاسی در ایران، اردیبهشت ماه سال ۹۷، به همراه زندانی سیاسی دیگری به نام رضا محمد حسینی، در حین شعار نویسی توسط ماموران سپاه ثارالله بازداشت و پس از مدتی توسط قاضی مقیسه ریاست شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «توهین به رهبری» مجموعا به ۷ سال زندان محکوم شد. حکمی که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران عینا تایید شده است.
علی شریفزاده، وکیل مدافع این زندانی سیاسی میگوید: «یک زندانی که در حال سپری کردن دوران حبس خود است، بر اساس همان قانون حقوق شهروندی در زندان یک سری حق و حقوق شهروندی دارد. هر چند که این حق در بازجوییها هم رعایت نمیشود، اما باید به زندانی احترام گذاشت و شایسته نیست این رفتار را در زندان نسبت به زندانیان ببینیم.»
ایالات متحده آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران توسط رژیم حاکم بر آن کشور را محکوم کرده است.