منابع حقوق بشری گزارش دادند که در دو رویداد جداگانه دو شهروند در استانهای خوزستان و البرز بر اثر «شلیک بیضابطه» مأموران جمهوری اسلامی به سوی خودروی آنها کشته شدند.
بر اساس گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز چهارشنبه ۲۹ آذر، در جریان «شلیک بیضابطه» مأموران انتظامی در جاده اهواز به ایذه در استان خوزستان به سمت خودرویی با سه سرنشین، یکی از سرنشینان به نام سپهرام جمشیدی کشته شد.
شاهدان عینی درباره این واقعه که در روز دوشنبه رخ داده است، به هرانا گفتهاند که ظاهرا سرنشینان خودرو «متهم به سرقت بودند» و «سپهرام جمشیدی بر اثر اصابت گلوله جان خود را از دست داد.»
مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران اعلام کرده که در حال بررسی هویت و وضعیت سلامت دو سرنشین دیگر خودرو است.
در گزارشی دیگر، وبسایت کولبرنیوز گزارش داده که در پی شلیک مأموران انتظامی در کرج، مرکز استان البرز، یک شهروند به نام دماوند کمانگر کشته شد.
بنا بر این گزارش، این واقعه در روز یکشنبه رخ داده و نیروی انتظامی «به ظن حمل کالای قاچاق» خودرو حامل دماوند کمانگر را «مورد هدف تیراندازی مستقیم قرار دادند» و این شهروند در پی «اصابت سه گلوله» به بیمارستان انتقال یافت و شامگاه سهشنبه در یکی از بیمارستانهای تهران جان خود را از دست داد.
کشته شدن شهروندان بر اثر آنچه برخی منابع حقوق بشری آن را «شلیک بیضابطه» و «بدون اخطار» نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی مینامند، بارها موجب کشته شدن شهروندان شده است.
از جمله، در روزهای گذشته یک مرد جوان به نام صهیب احمدی در جوانرود استان کرمانشاه در غرب ایران، با شلیک مأموران نیروی انتظامی جان خود را از دست داد.
همچنین ببینید: شلیک «بدون اخطار» نیروی انتظامی در جوانرود یک کشته بر جا گذاشتهمچنین، در هفتههای گذشته، در پی تیراندازی مأموران انتظامی جمهوری اسلامی به سمت سه شهروند در استان خراسان رضوی در شمال شرقی ایران، یکی از آنها کشته و دو تن دیگر مجروح شدند.
همچنین ببینید: کشته شدن یک شهروند با شلیک مأموران حکومتی در خراسان رضویپیش از این، معین خزائلی، حقوقدان، در این زمینه در گفتوگو با صدای آمریکا گفته است که این نوع شلیکها یک «رویکرد سیستماتیک خشونتپرور در دستگاه امنیتی و انتظامی» جمهوری اسلامی است که تنها «نوک کوه یخ» نقض حقوق بشر در ایران است.
همچنین ببینید: معین خزائلی به صدای آمریکا: کشته شدن صادق زارعی با شلیک نیروی انتظامی نتیجه «رویکرد سیستماتیک خشونتپرور» است