۳۷ سال پیش در شنبه شب ۲۸ مرداد ماه سال ۱۳۵۷ یکی از تلخ ترین روزهای تاریخ سینمای ایران با مرگ دردناک صدها تماشاگر بیگناه در شعله های آتش سینما رکس آبادان رقم خورد.
تعداد قربانیان این حادثه بنا به روایت رسمی دولت وقت ۳۷۷ نفر بود که بعدها به ۴۳۰ نفر افزایش پیدا کرد. مسئولان گورستان آبادان اما از بیش از ۶۰۰ جسد سوخته صحبت کردند و به گفته مسئولان فروش بلیت نیز، برای آن سئانس بیش از ۶۵۰ بلیت فروخته شده بود.
این حادثه دلخراش که تنها چند ماه پیش از وقوع انقلاب در ایران اتفاق افتاد تأثیر جدی در بالا گرفتن موج درگیریها و اعتراضات مردمی گذاشت. مردمی که هنوز چشم و گوششان به خون و آتش و گلوله خو نگرفته بود.
این حادثه ای از سوی انقلابیون توطئه دولت برای ایجاد رعب و وحشت در بین مردم و از سوی حامیان حکومت شاه، طرفند گروهای آشوب طلب و خرابکار برای شدت بخشیدن به اعتراضات در سراسر کشور معرفی شد.
تنها دو روز پس از وقوع فاجعه آتش سوزی که در زمان اکران فیلم گوزنها، ساخته مسعود کیمیایی رخ داد، مسئولان شهربانی آبادان از بازداشت چندتن از عاملان این فاجعه خبر دادند. چهار نفر به نامهای حسین تکبعلیزاده، فرج الله، یدالله و فلاح بذرکار.
اما این اسامی تنها آغازی بود از نام افرادی که در سالهای بعد و پس از شکل گیری حکومت جمهوری اسلامی در ایران به جرم مشارکت طرح ریزی و یا ارتباط با فاجعه کشتار جمعی در سینما رکس آبادان به دادگاه احضار و محاکمه شدند.
امروز پس از گذشت سی و هفت سال هنوز یاد و خاطره تلخ این کشتار دردناک در دل بسیاری از بازماندگان قربانیان و خصوصاً هنرمندان و بازیگران سینما و تاتر در آبادان باقیست. خاطره ای که در قالب نمایش با نام من فریاد بزن امشب و فردا شب بر پرده خواهد رفت.
حجت توکلی، صدای آمریکا