مجمع عمومی خانه سینما برگزار می شود ارشاداسلامی ناکام ماند

مجمع عمومی خانه سینما برگزار می شود ارشاداسلامی ناکام ماند

هیئت مدیره خانه سینما، نهاد صنفی مستقل خانواده سینما، اعلام کرد: مجمع عمومی عادی سالانه این نهاد روز یکشنبه ۲۱ آذرماه در ساختمان خانه سینما برگزار می شود.

مجمع عمومی خانه سینما در حالی برگزار میشود که تنش میان هیئت مدیره خانه سینما و مدیران ارشاداسلامی شدت یافته و بخش هایی از صنوف داخلی خانه سینما تحت تاثیر سیاست های ارشاداسلامی اعلام کردند در این مجمع عمومی شرکت نخواهند کرد تا این مجمع رسمیت نیابد. برنامه ای که ارشاداسلامی سخت پیگیر اجرایی کردن آن بوده است. با این همه و از پس همه این تنش ها، هیئت مدیره خانه سینما گفته است راس ساعت هفت و سی دقیقه روز یکشنبه این مجمع در خانه سینما برگزار خواهد شد.

گزارش عملیاتی و مالی هیئت مدیره و اصلاح ساختاری اساسنامه و برگزاری انتخابات اعضای هیئت مدیره دوره دوازدهم مهمترین بندهای دستور کار این نشست هستند.

برای نخستین بار دوسه گروه و انجمن وابسته از جمله اتحادیه تهیه کنندگان و توزیع کنندگان سینمای ایران، کانون کارگردانان سینمای ایران و انجمن مدیران تولید سینمای ایران پیشاپیش گفته اند نشست را تحریم کرده و نماینده ای به این مجمع نخواهند فرستاد.

فرهادتوحیدی: تحریم ها بی تاثیر است

فرهاد توحیدی از اعضای هیئت مدیره کنونی اعلام کرد باوجود این تحریم ها، مجمع عمومی خانه سینما قطعا روز یکشنبه برگزار خواهد شد.

فرهاد توحيدی در گفتگو با خبرنگار ايلنا، با اعلام اين مطلب افزود:

۲۷ صنف از مجموع ۲۹ صنف نمايندگان خود را معرفي كرده‌اند و فقط دو صنف كارگردانان و مديران توليد در انتخابات شركت نمی‌كنند؛ البته اگر اين دوستان نيز ازنظر خود بازگردند؛ ما از حضور آنها استقبال می‌كنيم.

فرهاد توحیدی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما افزود: «به‌طور قطع مجمع عمومی خانه‌سينما روز يكشنبه در خانه‌سينما برگزار می‌شود و نتايج آن نيز بعداز پايان مجمع عمومی اعلام می‌شود.»

توحيدی درباره‌ حضور تهيه‌كنندگان در اين مجمع گفت: براساس مصوبه مجمع‌عمومي قبلی خانه‌سينما؛ شورای عالی تهيه‌كنندگان به‌جای اتحاديه تهيه‌كنندگان سينمای ايران در مجمع عمومي حضور پيدا كند؛ بنابراين در مجمع عمومی فردا نمايندگان شورای عالی تهيه‌كنندگان حضور پيدا می‌كنند.

اما اتحادیه تهیه کنندگان پشتگرم به حمایت مدیران سینمایی وزارت ارشاداسلامی بویژه شخص سجادپور مدیرکل ارزشیابی فیلم ها که مسئولیت انحلال خانه سینما را برعهده گرفته اعلام کردند شورای عالی تهیه کنندگان سینما غیرقانونی ست و حق حضور در مجمع عمومی را ندارد؛ ما نیز بعنوان اتحادیه تهیه کنندگان این انتخابات را تحریم می کنیم.

کانون کارگردانان شرکت می کند!

در این بحبوبه شورای مرکزی کانون کارگردانان ایران که پیش از این اعلام تحریم کرده بود، طی بیانیه ای اعلام کرد: «به درخواست جمع قابل توجهی از اعضای محترم كانون كارگردانان سينمای ايران مبني بر مشاركت در انتخابات پيش‌روی هيات مديره خانه سينما،شورای مركزی جلسه ديگری تشكيل داد و صرفا به خاطر همدلی و همراهی با اعضايی كه همواره پشتوانه استقلال و اقتدار كانون هستند تصميم به مشاركت در انتخابات گرفت.»

انجمن بازیگران سینما اعلامیه تحریم را تکذیب کرد

انجمن بازیگران سینمای ایران نیز طی اعلامیه ای با تکذیب شایعات مبنی بر تحریم مجمع عمومی اعلام کرد در نشست مجمع عمومی خانه سینما شرکت می کند.

این که چرا این مجمع یکی از پرحاشیه ترین و خبرسازترین مجمع های این نهاد شده ناشی از اختلافات میان هیئت مدیره خانه سینما با مدیران کنونی بخش سینمایی ارشاداسلامی است. هیئت مدیره خانه سینما می گوید از زمانی که گروه جوادشمقدری و سجادپور امور معاونت سینمایی را برعهده گرفتند، به تعطیل کشاندن خانه سینما و بازسازی آن براساس ساختار مورد نظر این معاونت را در دستور کار خود قرار دادند.

نخستین گام معاونت سینمایی وزارت ارشاد برای تعطیلی خانه سینما قطع مطالبات مقرر این نهاد بود. مطالباتی که تا به امروز بیش از ششصد میلیون تومان می شود.

این مشکل مالی دولت ساخته ناخشنودی و اعتراض صنوف مختلف درون خانه سینما و فشار به هیئت مدیره را در پی داشته است. سیاستی که به گفته مدیران خانه سینما معاونت سینمای وزارت ارشاداسلامی طراح و مجری آن بود تا این نهاد نه رسما توسط دولت؛ بلکه از درون ساختار به انحلال کشیده شده و دولت تنها نظاره گر این فروپاشی باشد.

این شیوه از جدال تاحدود موفقیت آمیز نیز بود. خانه سینما هرچند عقب نشینی نکرد و چهاردهمین جشن سالیانه خود را با شکوه تمام در برج میلاد برگزار کرد، با این همه کسری بودجه و ناتوانی از پرداخت تعهدات مالی باعث افزایش ناخشنودی لایه های پایینی در میان صنوف گوناگون شد.

جوادشمقدری و علیرضاسجادپور مدیرکل ارزشیابی فیلم سپس دست به تشکیل کانونی موازی در مهمترین بخش سینما یعنی تهیه کنندگان زدند. تهیه کنندگان که سرمایه گذاران اصلی سینما هستند، از محافظه کارترین بخش های این خانه بشمار می آیند زیرا خواهان ریسک کمتری در سرمایه گذاری خود هستند. از این رو بود که چهارمین نهاد صنفی تهیه کنندگان به دستور ارشاداسلامی تشکیل شد که نخستین هدف آن نادیده گرفتن خانه سینما بود.

پس از آن، تلفن های مدیرکل ارزشیابی فیلم به کانون کارگردانان و بازیگران برای منصرف کردن آنان از حضور در مجمع عمومی آغاز شد.

پخش شایعات و اطلاعیه های کاذب به اسم صنوف مختلف

پخش شایعات و اطلاعیه های کاذب منتسب به کانون ها از جمله پخش اطلاعیه ای به نام انجمن بازیگران سینمای ایران که گفته می شود در دفتر مدیرکل ارزشیابی فیلم وزارت ارشاد اسلامی انشا شده، از جمله تلاش ها برای عدم برگزاری مجمع عمومی خانه سینما بود.

اینک خانه سینما در یک آزمون دشوار قرار گرفته است که مقابله با زیاده خواهی های وزارت ارشاداسلامی، کمبودهای مالی ناشی از عدم پرداخت بودجه از سوی دولت و همچنین دلنگرانی گروه های بزرگی از اعضا مبنی بر مجازات شدن توسط ارشاداسلامی به دلیل حضور در مجمعی که خواست دولتیان نیست، از موارد این نگرانی هاست.

محمدمهدی عسگرپور، فرهاد توحیدی، امین تارخ، محمد سریر، کامران ملکی، ابراهیم مختاری، مرتضی رزاق کریمی، محمدرضا سکوت و سیدمحسن هاشمی از اعضای هیئت مدیره فعلی خانه سینما هستند.