سازمان «سیا» استخدام اینترنتی خبرچین را به چین، ایران، و کره شمالی گسترش می‌دهد 

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا»

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا «سیا» روز چهارشنبه ۱۱ مهر با رویکرد جدیدی استخدام اینترنتی خبرچین در کشورهای چین، ایران، و کره شمالی، را آغاز کرد.

این اقدام به دنبال موفقیت این طرح در روسیه و استخدام خبرچین‌‌های روسی برای این سازمان صورت می‌گیرد.

سخنگوی سیا در بیانیه‌ای گفت که دستورالعمل‌هایی را به زبان‌های ماندارین، فارسی، و کره‌ای، در حساب‌ کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی «ایکس»، «فیس‌بوک»، «اینستاگرام»، «تلگرام»، «لینکدین»، و «دارک وب»، در مورد نحوه برقراری ارتباط امن با این سازمان منتشر کرده است.

او با اشاره به تجربه موفقیت‌آمیز در روسیه، گفت سیا می‌خواهد افراد در سایر رژیم‌های استبدادی مطمئن باشند که امکان تجارت با این سازمان وجود دارد.

به گفته سخنگوی سیا، این اقدام بخشی از تلاش این سازمان برای تطبیق با افزایش سرکوب دولتی و نظارت جهانی است.


سیا در بیانیه‌های خود در شبکه‌های اجتماعی می‌گوید که ایمنی و سلامت متقاضیان از جمله ملاحظات این سازمان است.

این سازمان نام، مکان، و اطلاعات تماس افراد را که با هویت واقعی آنها مرتبط نیست، همراه با برخی از اطلاعات جالب توجه دیگر برای سیا، درخواست می‌کند.

لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در آمریکا، ایالات متحده را به راه‌اندازی یک کمپین اطلاعات نادرست سازمان یافته و سیستماتیک علیه چین متهم کرد و گفت: «هر گونه تلاش برای ایجاد شکاف بین مردم چین و حزب کمونیست این کشور، و یا تضعیف پیوند نزدیک آنها، شکست خواهد خورد.»

سفارت روسیه و نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل به درخواست‌ خبرگزاری رویترز پاسخ ندادند.

با گسترش همکاری چین با روسیه و جمهوری اسلامی ‌وافزایش قدرت نظامی منطقه‌ای آنها، علاقه سیا برای کسب اطلاعات در این کشورها بیشتر شده است.

روسیه، چین، جمهوری اسلامی، و کره شمالی، در جامعه اطلاعاتی ایالات متحده به عنوان «اهداف سخت» شناخته می‌شوند، به این‌معنی که نفوذ به حکومت‌های آن دشوار است.

آمریکا همچنین با درگیری جمهوری اسلامی با اسرائیل، برنامه هسته‌ای این‌ کشور، پیوندهای روبه رشد تهران با روسیه، و حمایت حکومت ایران از نیروهای نیابتی خود در منطقه مواجه است.

برنامه تسلیحات هسته‌ای کره شمالی یکی دیگر از اهداف اطلاعاتی ایالات متحده است. به گفته مقامات آمریکایی، پیونگ یانگ با ارسال تسلیحات به روسیه به جنگ مسکو علیه اوکراین کمک می‌کند.

سازمان سیا در سال ۱۴۰۱ با ارسال متن هایی به زبان روسی در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی، در مورد نحوه برقراری تماس ایمن با این سازمان آگاهی‌رسانی کرد.

منبع: رویترز