حمایت کانون مدافعان حقوق بشر از شکایت خانواده‌های ۴ تن زندانی سیاسی اعدام شده به گروه کاری ناپدیدشدگان قهری

محمد فرامرزی (راست)، وفا آذربار، پژمان فاتحی، محسن مظلوم

کانون مدافعان حقوق بشر از شکایت رسمی خانواده‌های ۴ تن از زندانیان سیاسی اعدام شده در سال گذشته به «گروه کاری ناپدیدشدگان قهری»‌ سازمان ملل متحد حمایت کرد.

همسران محسن مظلوم، محمد فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی زندانیان سیاسی کرد که در نهم بهمن سال گذشته اعدام شدند، روز هشتم مهر اعلام کردند که از جمهوری اسلامی ایران در «گروه کاری ناپدیدشدگان قهری»‌ سازمان ملل متحد شکایت کرده‌اند.

این گروه حدود ۴۴ سال پیش تاسیس شد و وظیفه اصلی آن، کمک به خانواده‌ها در تعیین سرنوشت یا محل اختفای اعضای خانواده آنها است که بنا بر گزارش‌ها ناپدید شده‌اند.

جوانا طیمسی، ماریا محمودی، گلستان ارژنگی و بیان عظیمی افزودند: «ما خانواده‌های داغدار، تمامی سازوکارهای حقوقی موجود بین‌المللی و ملی ولو پیچیده و دشوار را در مسیر دادخواهی‌مان طی خواهیم کرد»‌ و تاکید کردند که می خواهند «صدای رسای عدالت خواهی»‌ علیه جمهوری اسلامی ایران باشند.

همچنین ببینید: خانواده‌های شماری از اعدام‌شدگان در ایران به سازمان ملل شکایت کردند

آنها گفتند که «قصد ما پاسخگو کردن جمهوری اسلامی در قبال اعدام بدون دادگاهی و در خفای این عزیزان و همچنان ناپدید سازی قهری پیکر و مزارشان است.»

محسن مظلوم، محمد فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی، ۴ زندانی سیاسی کرد به رغم اعتراض‌های گسترده بین‌المللی و نیز درخواست بسیار در ایران در سحرگاه نهم بهمن سال گذشته در زندان قزل‌حصار کرج اعدام شدند.

آنها عضو حزب کومله کردستان بودند که در سال ۱۴۰۱ در ارومیه بازداشت و به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم شدند؛ اتهامی که قویا توسط خود این چهار تن رد شد. وکیل آنها نیز به «روند دادرسی ناعادلانه» در قبال این اتهامات اعتراض کرد.

مقامات امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی به رغم آن که پس از اعدام پژمان فاتحی، محسن مظلوم، محمد فرامرزی و وفا آذربار قول انتقال اجساد آنها به کردستان و تحویل اجسادشان را به خانواده‌ها داده بودند، از این کار خودداری کردند و تاکنون محل دفن آنها را به خانواده‌های شان اطلاع نداده اند.

کانون مدافعان حقوق بشر تاکید کرد که «تحویل ندادن جسد به خانواده‌های قربانیان، خانواده را متحمل درجه‌ای از عذاب روحی، روانی و اضطراب می‌کند که طبق نظریهٔ نهادهای حقوق بشری بین‌المللی می‌تواند مصداق شکنجه و دیگر رفتارهای غیرانسانی و تحقیرآمیز قرار گیرد.»

این نهاد حقوق بشری خواستار آن شد که «شکنجهٔ خانواده‌های بازمانده باید پایان گیرد.»

در همین حال، ماریا محمودی، همسر محمد فرامرزی، از ۴ زندانی سیاسی اعدام شده در پیامی ویدیویی گفت: «دوستان و آزادیخواهان جهان، نهادها و فعالان حقوق بشر، ما امروز به دادخواهی به پاخواسته‌ایم و حمایت یکایک شما در این مبارزه را طلب ‌می‌کنیم تا جمهوری اسلامی را به میدان محاکمه بکشانیم.»